Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Hatvan végzős Juhász Gyulás kapott szalagot szombat este

Makó - Szombat este folytatódott a báli szezon Makón. Ezúttal a makói Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola végzősei kaptak szalagot.
Ünneplőkkel telt meg az Erdei János Városi Sportcsarnok szombaton, ugyanis a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola tartotta hagyományos szalagavató bálját. A rendészeti és egészségügyi orientációjú intézmény két nappali és egy esti osztálytól búcsúzott; hatvan végzősének tűztek szalagot. A bálon részt vett Vizini Kondráth Brigitta, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói ápolásszakmai vezető helyettese, valamint Szilágyi Róbert megyei rendőrkapitány helyettest. Mindketten hasznos tanácsokat osztottak meg a végzősöknek útravalóul. Az iskola igazgatója, Lévai Ferencné a KRESZ-szabályokkal szimbolizálta a fontos eseményt. Beszédében kiemelte, a tizenkettedikesek egy nagy kanyar előtt állnak, mely előtt lassítani kell, de kellő odafigyeléssel teljesíthetők az akadályok.

Hatvan végzős Juhász Gyulás kapott szalagot szombat este. Fotó: Németh Marietta (galéria)

Kucsora Andrea komolyan is veszi az akadályokat. Mint elmondta, az érettségitől már tart egy kicsit, a következő hónapok a tanulásról fognak szólni. Gyönyörű ruhában keringőzött, melyre osztályával már ősz óta készültek. Habár Andrea az egészségügyi osztályba jár, a továbbiakban más pályán gondolkodik; a rendészet felé kanyarodna.

Hatvan végzős Juhász Gyulás kapott szalagot szombat este. Fotó: Németh Marietta (galéria)

A szalagtűzés után színvonalas produkciók színesítették a programot. Az osztályok legemlékezetesebb pillanatait egy képes-zenés összeállítással idézték fel. Zenei műsort az iskola tanulói szolgáltattak; Börcsök Erika és Jóni Andrea ének, míg Simon Zsolt hangszeres produkciókkal lepte meg a közönséget. A vendégek bepillanthattak a cha-cha-cha és a paso doble világába; Katona Adrienn és Varga Ottó külön erre az alkalomra készített koreográfiákat mutattak be.

Hatvan végzős Juhász Gyulás kapott szalagot szombat este. Fotó: Németh Marietta (galéria)

Néptánccal a Forgatós Táncegyüttes szolgált, köztük szintén két Juhász Gyulás diákkal; Kerekes Eszterrel és Medve Imrével. Természetesen a keringő sem maradhatott el; a végzősök csodaszép ruhákban bécsi keringőt mutattak be, a táncot Szilágyi Réka, táncpedagógus tanította be. A műsor fináléval zárult; a tizenkettedikesek retro egyveleggel lepték meg családtagjaikat. Az est vacsorával, majd hajnalig tartó mulatozással folytatódott; a jó hangulatról a Voc’-Art zenekar gondoskodott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Galamb indította a báli szezont

A hagyományoknak megfelelően a Galamb József nevét viselő, immár mezőgazdasági szakképző iskola szalagavatója indította a báli szezont pénteken este Makón. Tovább olvasom