Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Havazás: korlátozzák a nagylaki határátkelőn a teherforgalmat

A nagylaki határátkelőn korlátozzák a Szlovéniába és Olaszországba tartó, 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek Magyarországra belépését.
A Nyugat-Magyarországon kezdődött, és várhatóan elhúzódó intenzív havazás következtében, valamint a felerősödő szél hatására keletkező hófúvások miatt a közlekedésben nehézségek jelentkeztek. A szlovén hatóságok a teherforgalmat érintően korlátozásokat vezettek be a magyar és szlovén közös határszakaszon.

A korlátozás miatt a magyarországi útszakaszokon torlódásokra lehet számítani. A rédicsi határátkelőnél, a M7 autópálya zalai szakaszán és az M70 autóútnál található pihenők már megteltek, több száz kamion várakozik jelenleg is Magyarországon.

A további torlódások megelőzése, a közlekedés biztonságának fenntartása érdekében a kialakult helyzetben az alábbi intézkedés végrehajtását látja indokoltnak a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság elnöke B. Nagy László.

"2013. február 12-én 9 órától a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság elnökeként elrendelem Nagylak határátkelőn, a Szlovéniába és Olaszországba tartó, 7,5 t. össztömeget meghaladó tehergépjárművek Magyarország területére történő belépésének korlátozását, különös tekintettel az ADR hatálya alá tartozó szállításokra."

Olvasóink írták

  • 1. azigazitrebitsch 2013. február 12. 19:58
    „Már visszavonták a tilalmat,tehát időszerű lenne a nyitóról levenni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dancsi Péter: Hazugságokkal támadnak!

Országos botrányt keltett az az internetes vidó, amit Dancsi Péter makói állatvédő készített a helyi gyepmesteri telepen talált haldokló kutyáról. Tovább olvasom