Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 12°C Még több cikk.

Hegesztőakadémia Makón

Makó - Hazahozta szülővárosába németországi szakmai tapasztalatait és kapcsolatrendszerét Mona Andor, aki két német tulajdonostárssal hegesztő-oktatóműhelyt alapított Makón. Azt ígéri, hogy a legjobb szakembereknek segít elhelyezkedni Németországban.
Az első csoport a jövő héten kezd el tanulni abban a hegesztőműhelyben, amelyet a múlt hónapban nyitott a DrePu Kft. Makón, az egykori tejüzem egyik termében. Az oktatóműhely ötletgazdája a makói születésű Mona Andor, aki közel 3 évtizede ment ki Németországba CO-hegesztőként, s ott dolgozott – később már csoportvezetőként – egészen mostanáig, 58 éves koráig. Akkor nyugdíjba mehetett volna, ő azonban úgy döntött, inkább hazahozza szakmai tapasztalatait, kapcsolatait, és 2 német tulajdonostárssal összefogva, önálló beruházásként megalapította a DrePu Hegesztőakadémiát.

Munkában a mester. Műhelyében egyszerre egy tucat embert tud oktatni. A szerző felvétele
Munkában a mester. Műhelyében egyszerre egy tucat embert tud oktatni. A szerző felvétele

Ide – akár a munkaügyi központ közvetítésével, akár attól függetlenül – olyan embereket várnak, akik szeretnének szakmájukban Németországban is elismert minősítést szerezni. A Németországból Makóra szállított korszerű berendezésekkel felszerelt műhelyben egyszerre 12 ember tud tanulni, gyakorolni, dolgozni. Az elméleti és gyakorlati képzésen túl szükség szerint a CO- és AVI-hegesztők német nyelvi oktatásában is tudnak segíteni – ehhez irodákat is bérbe vettek a gyár területén.

Mona Andor azt mondja, Németországban nagy az igény a jól képzett, ügyes kezű szakemberekre, s azt is hozzáteszi: sok évtizedes kapcsolatai révén a legjobbaknak munkát is tud szerezni Németországban. Persze azok sem járnak rosszul, akik itthon maradnak: a cég tervei között a termelés beindítása is szerepel német megrendelők számára.

Iratkozzon fel "Jó reggelt, Makó!" hírlevelünkre,
és nyerje meg szakácskönyveinket!

Olvasóink írták

  • 2. valo 2012. június 26. 08:38
    „enis szeretnek ide be jutni kerem segitcsenek telom him.rock@ freemail.hu
    szeretnek dolgozni”
  • 1. 6yuris 2012. június 24. 12:08
    „Hogy lehet ide bejutni??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a Maros-parti lombkoronasétány Makón

Az országban egyedülálló látványosság épül a makói Maros-parton. A lombkoronasétány várhatóan jövő februárra készül el. Tovább olvasom