Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Hét és fél év a rablónak

Hét és fél évi fegyházbüntetést szabott ki a Szegedi Ítélőtábla jogerősen Csákó Csabára, aki Makón követett el fegyveres rablást másfél évvel ezelőtt. A férfi maradandó sérülést is okozott dulakodás közben annak a makói cégvezetőnek, aki igyekezett őt lefogni a rendőrök kiérkezéséig.
A letartóztatása előtt őstermelőként dolgozott a 34 esztendős Csákó Csaba, aki másfél évvel ezelőtt úgy döntött, felhagy a libatöméssel, és inkább rablásból próbál meg pénzt szerezni. A mezőberényi férfi azt a makói családot szemelte ki, amelynek a vállalkozása rendszeresen felvásárolta libáit. A békéscsabai piacon két elektromos sokkolóként is használható zseblámpát vett, Budapesten pedig egy gázriasztópisztolyt, majd egy terepszemlét követően 2005 októberében élettársával együtt Makóra utazott. A hajnali órákban – míg élettársa a kocsiban várta – elrejtőzött a családi ház közelében, egy bokros részen.

A kapun nem sokkal később a cégtulajdonos lánya, B.-né I. Anikó lépett ki egy számzáras aktatáskával, benne 12,2 millió forinttal, amiből a termelőket akarták kifizetni. A táskát az asszony betette a kocsijába, majd az édesanyjával együtt beült az autóba. Az álarcos mezőberényi férfi ekkor jött elő rejtekhelyéről, az autóhoz szaladt, majd a pisztolyt markolva bevágta magát a kocsi hátsó ülésére. A hölgyek megijedtek, a rabló pedig kiemelte a táskát a kocsiból, és elszaladt. A cégtulajdonos felesége erre berohant a házba, szólt a férjének, miközben lánya üldözőbe vette a rablót autóján. A férfi menekülés közben többször rálőtt a kocsira, de végül eldobta a táskát. Amikor a cégtulajdonos, I. György nem sokkal később utolérte a tettest, Csákó Csaba a keze ügyébe került léccel megütötte a férfit, amikor kiszállt az autójából. A dulakodás közben I. György maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett a kezén.

A mezőberényi férfi őrizetbe vétele után a rendőrök házkutatást tartottak a lakásán, ahol 27 darab TT és 44 darab Makarov töltényt találtak a garázsban. Bűnlajstroma ezért gyarapodott: jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés és lőszerrel való visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a Csongrád Megye Bíróság tavaly októberben, s ezért 7 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte, valamint 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ügy másodrendű vádlottja, azaz a kocsiban rá várakozó cserkeszőlői H. Mónika bűnsegédként jelentős értékre elkövetett lopásért kapott 1 év 6 hónapot, amit 4 év próbaidőre felfüggesztettek. Az ügy azért került most a Szegedi Ítélőtáblára, mert az elsőrendű vádlott enyhítésért fellebbezett – hiába, mert a korábbi ítéletet helyben hagyták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták az idei költségvetést Makón

A makói képviselő-testület tegnap elfogadta a város idei költségvetését, amelyet Buzás Péter… Tovább olvasom