Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Hétvégi lovasparádé Makón

Makó - Idén először nem a hasonló nevű rendezvénnyel egy időben, hanem egy héttel később, azaz a mostani hétvégén rendezik meg a Hagymafesztivál Lovasversenyt Makón.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A beharangozó sajtótájékoztatón Buzás Péter polgármester elmondta: a városban nagy hagyománya van a lovassportnak, népszerű, és nem akarták, hogy a vásártéri verseny, illetve a főtéri fesztivál megossza a közönséget. Góg Csaba, a Makói Lovas Egyesület elnöke a rangosnak ígérkező rendezvénnyel kapcsolatban arról beszélt, hogy Csongrádból és a szomszédos megyékből is sokan neveztek; szombaton a díjugratáson több mint 130 induló várható, a vasárnapi fogathajtásra pedig jó 30-an jelentkeztek.

A versenyt kulturális és szórakozató programok is kísérik. Bálint Márta, a Hagymaház igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a gyerekeket mindkét napon lovas játszóház várja majd, bemutatót tartanak a helvéciai lovas betyárok, a legendás pusztaötös, de lesz hun-magyar harcművészeti bemutató, és felvonulást tart a Pavane középkori zászlóforgatók csoportja. Rozsnyai Éva, a helyi LEADER Egyesület vezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a rendezvényt összesen 3 millió forintból, pályázati támogatással rendezik meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fürdőorvosa is van a Hagymatikumnak

Hétfőtől saját fürdőorvosi szakrendelése lesz a makói Hagymatikumnak. Tovább olvasom