Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Hetven zsáknyi ruha a diákoktól

Makó - Az év utolsó hónapja a jótékonykodásról szólt a József Attila Gimnáziumban. Idén hetven zsáknyi ruhát gyűjtöttek a diák a Vöröskeresztnek, emellett a Cipősdoboz-akcióban is részt vettek.
Már november óta a karácsonyra készül a gimnázium diáksága. Ezúttal is úgy gondolták, az ünnepeket nemcsak családi ajándékozással lehet eltölteni, hanem adakozással is. Régi, de még használható ruhákat, játékokat, cipőket gyűjtöttek, melyeket a Magyar Vöröskereszt által a környék szegény családjaihoz juttattak. A nemes gesztus már nem idei kezdeményezés volt, az iskola tanárai és tanulói úgy gondolják, nemcsak kapni, hanem adni is jó, ezért szerették volna folytatni a szép hagyományt. A tavaly szervezett gyűjtésen harminc zsák ruhát hoztak a tanulók a rászorulóknak, most ennek több mint a duplája gyűlt össze. Ez az adomány olyan nagy mennyiségű volt, hogy az intézmény furgonjába sem fért bele mind, így kétszer kellett fordulnia.

Idén hetven zsáknyi ruhát gyűjtöttek a diák a Vöröskeresztnek.
Idén hetven zsáknyi ruhát gyűjtöttek a diák a Vöröskeresztnek.

Nagy népszerűségnek örvend a „Karácsonyi cipősdoboz" is, amely szintén gyűjtésre buzdítja a diákokat. Ezúttal nem zsákokba, hanem cipősdobozba teszik a rászoruló gyerekeknek szánt ajándékokat, többnyire édességet, írószert, játékot. A dobozt becsomagolják, és felcímkézik, hogy hány éves gyermeknek szánják az ajándékot, és hogy az fiúé vagy lányé legyen. Ezekből, mint minden évben, idén is több száz gyűlt össze, amely ajándékok a Baptista Szeretetszolgálat segítségével kerülnek a rászorulók fái alá.

Ezeken a jótékonykodásokon kívül több osztály is ellátogat majd az idősekhez és az óvodásokhoz, hogy különleges pillanatokat teremtsenek számukra az ünnepi hangulatban.

A gyűjtéseken túl pedig egymásra is gondolnak diákok, tanárok. Egymás megajándékozására szolgál a „Szaloncukor akció", melynek keretében szaloncukorra tűzött színes papírokra írnak kedves üzeneteket a tanulók, majd ezeket a téli szünet előtti utolsó napon adják át. Az apró figyelmességgel remek meglepetést okoznak egymásnak tanárok és diákok.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

69 bébikötvény Makón

Újabb makói újszülöttek családja kapott bébikötvényt a napokban a Korona dísztermében. Tovább olvasom