Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Honvédi aszfalt – húszmillióból

Újabb utca kapott aszfaltburkolatot Makó Honvéd városrészében, ezúttal pályázati, önkormányzati – és lakossági hozzájárulásból. A beruházás közel húszmillió forintba került. Most már a városrész útjainak fele szilárd burkolatú.
A Táncsics Mihály utcába mostantól esős időben is bejöhet például a mentőautó. Fotó: Schmidt Andrea
A Táncsics Mihály utca Gyóni Géza és Justh Gyula utca közötti szakasza közel húszmillió forintos beruházással kapott szilárd burkolatot. A pénzből tizenhat és fél milliót pályázaton nyert a város – a többit részben az önkormányzat biztosította, részben az itt élők adták össze. A három méter széles, zúzott köves alapra épült aszfaltréteg mellett esővíz-elvezető is épült a peremkerületi városrész fontos utcájában. Fontos, mert a városrészt észak–déli irányban átszelő utcában két-három nagyobb vállalkozás is működik, ráadásul tehermentesítheti a vele párhuzamosan futó, igen forgalmas Honvéd, illetve Hosszú utcát. A beruházást a Makón a hasonló munkákban gyakorlott, orosházi Fehér és Fehér Útépítő Kft. végezte el.

Az út átadásakor a polgármester, Buzás Péter többek között azt hangsúlyozta: a város évek óta nagy figyelmet fordít a honvédi utcákra, hiszen a városban másutt már nincsenek sáros utak. Az önkormányzat az úgynevezett stratégiai, azaz a belső utcák megközelítése szempontjából fontos utcákat költségvetési, illetve pályázati pénzek felhasználásával is igyekszik járhatóvá tenni.

A napokban egyébként további honvédi utcákban kezdődnek meg a burkolási munkálatok – ha befejeződik a beruházás, immár elmondható lesz, hogy a városrész útjainak több mint fele aszfaltozott. A választókerület képviselője, Guvat László lapunk kérdésére elmondta: örvendetes, hogy noha az itt élők közül kevesen élnek jó módban, erősödőben van a szolidaritás és az összefogás, így egyre több utcában épül út lakossági összefogással.

Mint megtudtuk, egy-egy utcában az ott élők önrésze családonként huszonhárom-huszonötezer forint, amit azonban több hónap alatt, részletekben fizethetnek ki. Most hat honvédi utca közlekedési feltételei javulnak a képviselő szervezőmunkájának is köszönhetően.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konferenciával ünnepelt a hét végén a makói tévé

Szakmai konferenciával ünnepelte a hét végén a Korona Konferencia-központban tizenötödik… Tovább olvasom