Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza -2°C | 8°C Még több cikk.

Hummeres gázolás: az elmeorvosi szakvéleményre várnak

Továbbra is tagad a szándékos emberöléssel és egyéb bűncselekményekkel megvádolt Thomas B. Az osztrák férfi tavaly októberben gázolta halálra Kenéz Imre motoros rendőrt Apátfalván. A múlt heti szembesítésen a férfi bocsánatot kért az elgázolt rendőr kollégájától, de nem tört meg, bűnösségét továbbra sem ismeri el.
Helybenhagyta a Szegedi Törvényszék a Szegedi Járásbíróság végzését, amelyben az osztrák állampolgár Thomas B. előzetes letartóztatását meghosszabbította.

A férfi ellen azért folyik büntetőeljárás, mert – ahogy többször megírtuk – tavaly októberben Apátfalvánál a gyanú szerint szándékosan gázolta halálra Kenéz Imre motoros rendőrt, aki egyik társával akart igazoltatni egy Romániából érkező Hummer terepjárós csoportot. A férfinak a minősített emberölésen kívül hivatalos személy elleni erőszak, hivatalos személy támogatója elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt is felelnie kell.

Az osztrák férfi tavaly októberben gázolta halálra Kenéz Imre motoros rendőrt Apátfalván.
Az osztrák férfi tavaly októberben gázolta halálra Kenéz Imre motoros rendőrt Apátfalván.

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
A bíróság szerint a férfi tette akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, és mivel Thomas B.-nek nincs magyarországi kötődése, alaposan lehet tartani szökésétől vagy elrejtőzésétől. A bűncselekmény jellege, valamint a gyanúsítottnak a tanúkhoz fűződő ismeretsége miatt fennáll a veszély, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével meghiúsítaná, veszélyeztetné a bizonyítást. Ezért tartotta indokoltnak a bíróság az előzetes letartóztatás meghosszabbítását.

Eközben újabb információk láttak napvilágot a gázolással kapcsolatban: lapunknak néhány nappal ezelőtt nyilatkozott az a férfi, aki a rendőrök segítségére volt Thomas B. leteperésében. Azt állította többek között, hogy a múlt csütörtökön Szegeden tartott szembesítésen Thomas B. megtört.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta: valóban megtörtént a többórás szembesítés és bizonyítási kísérlet azon a szegedi rendőrségi telephelyen, ahol a lefoglalt Hummert tartják, ám túlzás azt állítani, hogy megtört az osztrák férfi. – A szembesítésen egy alkalommal kért bocsánatot a halálra gázolt rendőr társától, egyébként az üggyel kapcsolatban továbbra is teljes tagadásban van. Nem ismeri el az emberölést, a hivatalos személy elleni erőszakot, a hivatalos személy támogatója elleni erőszakot és a közúti veszélyeztetést sem. Makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy paprikaspray-t fújtak be járműje leállítása után a vezetőfülkébe, és ezért adott gázt. Ezt azonban minden szakértői vizsgálat és a most lezajlott bizonyítási kísérlet is cáfolta – mondta Fazekas Géza. A szóvivő lapunknak elmondta: a nyomozás célegyenesbe érkezett, már csak az elmeorvosi szakvéleményre vár az ügyészség.

– A nyomozás az iratismertetéssel fog zárulni, annak lezárulása után maximum 90 nap áll az ügyészség rendelkezésére a vádemeléshez – magyarázta Fazekas Géza. Thomas B. a Szegedi Törvényszék mostani végzésének értelmében az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb április 12-éig marad előzetesben.

* * *

Az apátfalvi rendőrgázolás dossziéja

Meghalt az Apátfalvánál elgázolt Kenéz Imre motoros járőrvezető
Megtagadta a vallomástételt a drogosan gázoló osztrák hummeres - gyertyás megemlékezés volt Apátfalván
Makói civil ütötte ki a Hummer-sofőr kezéből a pisztolyt
Miért vadult be a hummeres gázoló?
Testvérként szerették kollégái Kenéz Imrét
Már sajnálja tettét a rendőrgyilkos hummeres
A rendőrgyilkost tolószékben vihetik vissza a helyszínre
Panaszt emelt az újabb gyanúsítások ellen a hummeres gázoló
Apátfalvi rendőrgázolás: nem használtak gázspray-t a járőrök
Megvádolta elfogóit a hummeres gázoló: 29 kilót fogyott Thomas B.
Szembesítés: megtört a hummeres gázoló

Olvasóink írták

 • 8. bélabá 2013. április 01. 12:26
  „7. Ro.matricaárus 2013.03.31. 20:26

  Aztán önálló gondolatod nincs? Ez a <moderálva> fletó tesó feladata! Ja és fordítót is mellékelhetnél az irományodhoz. Persze csak akkor ha érted mit írsz.”
 • 7. Ro.matricaárus 2013. március 31. 20:26
  „6. bélabá 2013.03.31. 19:35 Mi lenne, iszol meg ket froccsot es felhivod a csaladot, mit gyujtottek be a heten a kozosbol. Na meg olvasod a forumokat es ugy csinalsz mintha nagyon okos ember lennel. Froccsot el ne feledd. Lehetoleg rozet igyal.”
 • 6. bélabá 2013. március 31. 19:35
  „5. Ro.matricaárus 2013.03.29. 06:06

  Hű-ha, most mi lesz?”
 • 5. Ro.matricaárus 2013. március 29. 06:06
  „4. bélabá 2013.03.28. 22:08 Meg jo hogy te a laba nyomaba se lepsz az eleted soran az ontomjenezo tanunak. ha szaz evig elsz mint az oreg teknos akkor sem. szerencsere.”
 • 4. bélabá 2013. március 28. 22:08
  „Végre egy olyan írás ami nem a mindent "tudó", öntömjénező tanú szavaitól hangos. Ez egy normális tájékoztatás egy nagyon szomorú ügy jelenlegi állásáról.”
 • 3. DrBubóóó 2013. március 28. 14:27
  „"többórás szembesítés és bizonyítási kísérlet azon a szegedi rendőrségi telephelyen, ahol a lefoglalt Hummert tartják," könyörgöm, szakadó esőben, telephelyen...... ki volt aki ezt elrendelte?! Részvétem az elázottaknak...”
 • 2. queenmargareth1 2013. március 28. 13:54
  „na, döntsék már el, hogy megtört-e, nem vallotta be, épelméjű-e, fél év eltelt!”
 • 1. Francois 2013. március 28. 12:09
  „Először is szeretnék köszönetet mondani Fazekas Gézának a nyilatkozatáért, vagy nem nyilatkozatáért a Bors felé :) Sikerült velük peren kívül megállapodnom! Ennyit, mit és mikor írnak az újságok! :) Mellékesen hiányoltam Fazekas Gézát a helyszínelésről, ilyenkor mindég kétséges nekem egy szóvivő hogy tud hitelesen nyilatkozni. Summa, summára nagyon odaadóan, nagyon korrektül jár el az osztrákkal szemben a nyomozóhatóság. Kicsit én úgy érzem értelmezési problémák vannak a cikkek körül, mondjuk én paraszt gyerek vagyok, de a megtört nem egyenlő a beismeréssel. :) Ezt továbbra is fent tartom, régebbi állapotához képest az osztrák nem gátolta a bizonyítási eljárást. Természetesen továbbra is tagad, ő ártatlan! Sajnálom az ügyészeket, rendőröket és a kutyát, aki a bizonyításkor a helyszínen volt. Mindenki sza....á ázott. Az ügyészség nagyon korrekt, nem tette át más napra a bizonyítást! Nagyon korrekt úriembernek ismertem meg az ügyészeket. Ahogy Fazekas Géza írta megdőlt a be fúvás. Másik nem sok értelmét láttam az ottani helyszínelésnek, jókat mosolygott rajta az ügyvéd meg én is. Az első dolga lesz hogy betámadja, nem az időjárási viszonyokat, nem a helyszíni körülményeket tükrözi stb..... mondjuk én paraszt vagyok azért látom így! Még egyszer köszönet az ügyészeknek, rendőröknek bv-seknek akikkel közösen szar...nak áztunk lehet a semmiért! És remélem a vezető ügyész lelkiismeretes munkájáért nem csak vállveregetést fog kapni! Ennyit szerettem volna szólni, én mint paraszt gyerek.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói hármas gyilkosság: szellemház a tragédia helyszíne

Öt év telt el a makói, Kossuth utcai hármas gyilkosság óta. A házrész azóta is üresen áll. Tovább olvasom