Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Hummeres gázolás lépésről lépésre

Miért eredtek a rendőrök a megbüntetett hummeresek nyomába? Ki lőtt először a Hummerekre? A vallomásokból összeállítottunk egy eseménysort, ahogy a tragédia történhetett.
2012. október 11-én reggeltől a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság motoros járőrei, valamint traffipaxozó kollégáik Magyarcsanádon sebességet mértek. Egy civil Opelből figyelték a gyorshajtókat, felállítottak egy igazoltatási pontot, ahová a Kenéz Imre és S. Gábor motoros járőrök kísértek vissza a gyorshajtókat.

Így történhetett a hummeres gázolás.
Így történhetett a hummeres gázolás.

Dosszié: itt mindent megtalál a hummeres gázolásról! Kattintson!

 
Dél előtt nem sokkal négy Hummer, Romániá felől átlépi a határt. A konvoj 12 óra felé megérkezik a sebességmérő rendőrökhöz, az egyik autó leszakadva, nagy sebességgel hajt be Magyarcsanádra. A traffipax több mint 69 kilométer/órával méri be a Hummert. A traffipaxozó rendőr értesíti az elfogó motorosokat, akik az ellenőrzési pontra kísérik a gyorshajtó Hummert. A rendőrök visszatartják a külföldiek iratait addig, amíg a megbüntetett sofőr a postán kifizeti közigazgatási bírságot. A hummerosok elhajtanak, a postára menet a traffipaxos autóban megnézik a gyorshajtóról készült képet. Miután igazolták a befizetést, a rendőrök útjára engedik a konvojt.

Mivel a traffipaxos autó túl sok gyorshajtót fogott, a rendőrök nem győzik az igazoltatást, arra kérik a civil Opelben ülő kollégájukat, fejezze be a sebességmérést, csatlakozzon az ellenőrző ponthoz. A Hummer konvoj úton Apátfalva felé szemben találja magát a traffipaxos autóval. Thomas R. B. megpróbálja Hummer-jével leszorítani az ellemőrző pont felé tartó sebességmérő rendőrt.

Az Opel vezetője először a padkára hajt, majd megfordul és a Hummer konvoj után eredt. Közben értesíti a motoros járőröket, hogy állítsák meg a konvojt. Az Opel-t vezető rendőr a vádlott autója mögé áll, hogy ne veszítse szem elől az agresszív sofőrt. A négy Hummer, és az Opel egymás mögött haladva érkezik Apátfalvára, a szirénázó rendőrök egy perc alatt beérik őket.

S. Gábor rendőr motorozik elől, míg Kenéz Imre mögötte, így érnek a Hummer konvoj mellé. S. Gábor megállj int, amire Thomas R. B. a rendőrmotorost a szalagkorlátnak szorítoja. Az akciót a traffipaxos rendőr közelről figyeli, fegyvert vesz elő, és az út bal oldalán Szeged felé haladó Hummer jobb hátsó kerekére lő. A lövöldözés után három Hummer jobbra félreáll, Thomas R. B. autója továbbgurul.

Az egyik keresztutcán, a vádlott Hummerja előtt megáll Kenéz Imre, aki a motorról leszállva jelzi Thomas R. B.-nek, hogy álljon meg. Kenézzel egyidőben S. Gábor a Hummer mellé áll, annak vezetőoldali ajtajához lép, és azt megpróbálja azt kinyitni, mivel ez nem sikerül, az ablakot betörni. Thomas R. B. ekkor gázt ad, és elüti a tőle jobbra álló rendőrt.
A gázoló a rendőr motorján előre-hátra billeg a Hummerral, S. Gábor az autó felé lépve többször rálő a járműre. Thomas R. B. az autóból kiszáll, a tanúk szerint késsel támadt a rendőrre, aki meglövi. A vérző férfit többperces dulakodás után csak hárman tudják egy fához bilincselni.

A gázolásban Kenéz Imre posztumusz rendőr hadnagy életét vesztette.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. 3evesférfi 2013. november 03. 15:05
  „34. 80sFan 2013.11.03. 13:58 Szepen irtad, igy van! Ferencet is bevittek a malnasba.......”
 • 34. 80sFan 2013. november 03. 13:58
  „Hát amint tudjuk pár ember és holdudvara igazgatja a dolgokat és a többi sok-sok ember csak asszisztál illetve statisztál hozzá... Vagy ez csak összeesküvés elmélet?
  Minden elképzelhető. Lehet, hogy az egész élet egy álom?”
 • 33. 3evesférfi 2013. november 03. 13:05
  „32. 80sFan 2013.11.03. 11:59 Azért képzeld el, ők nem tudják hogy rálőttek! Mi van ha a másik rendőrt és a tanút is lelövi?! Mellé el van már itt biztos döntve a büntetése!”
 • 32. 80sFan 2013. november 03. 11:59
  „Csak eddig tele volt az egész az osztrák szapulásával és most hirtelen már szinte sajnálni is kellene? Lassan már ő lesz az áldozat. A dolgok jelenlegi állása szerint a piros autós rendőr lett a hibás az egészért? Mindenki más tévedésben volt? MIndenesetre nem ez a hely, ahol mindez eldől, ez a tény.”
 • 31. 3evesférfi 2013. november 03. 11:32
  „Ferenc rávilágított....... ezért akarják el t.....ni az útból!”
 • 30. margot 2013. november 03. 08:35
  „Nagyon sok a kétség fegyver használat , rendőri intézkedés jogszerűsége és még sorolhatnám. De ami tény mi volt a gázolás kiinduló pontja és motivációja ezt kell a bíróságnak vizsgálnia. Akkor közelebb kerülünk a sajnálatos esemény megoldásához.”
 • 29. 80sFan 2013. november 02. 20:43
  „Én meg ezeket a "harci szekereket" tiltanám ki a közutakról.”
 • 28. 3evesférfi 2013. november 02. 11:55
  „Sok itt a nyitott kerdes! Lovoldozni lakott teruleten bekeidoben?! Ferenc hagyd a francba, el se menj kovetkezoleg.”
 • 27. 80sFan 2013. november 01. 20:22
  „Ki ítél? Én biztosan nem. Véleményem pedig lehet, van is. Ez az egész dolog méltatlan. Nem itt kell fejtegetni ezt.”
 • 26. DrMilok 2013. november 01. 16:49
  „25. 80sFan 2013.11.01. 16:10 Azért ha találkozol Ferenccel, kérdezd meg miért is! A szerencsétlenül járt motoros rendőr meghalt, de nyitott kérdés miért! Ne ítélj Ferenccel kapcsolatban, kérdezd meg személyesen , megváltozik a véleményed....................”
 • 25. 80sFan 2013. november 01. 16:10
  „A szerencsétlenül járt motoros rendőr emlékére mondom: szégyen ez az egész, nem méltó viselkedés. Eleve nem kellene itt összevissza írogatni ilyeneket. A tanú akkor lehet, hogy hősiesen viselkedett, de amit azóta és most ezeken a fórumokon tesz, az már méltatlan, szinte kegyeletsértően hat, így külsőre legalábbis... De mindenki tegyen a saját lelkiismerete szerint.”
 • 24. szilencium 2013. október 31. 20:29
  „Úgy látom,feléledt a tipikus magyar vér ösztöne!Mindig az erősebbnek látszó oldalhoz álljunk!Milyen sokszor belebuktak már,ebbe az elvbe,Őseink és mi utódok csak nem tanulunk belőle!
  Kezd kialakulni egy szégyenteljes kép a nagy,magyar valóságról,a résztvevők statisztálásával!Ezt a labdát az osztrákok keményen leütik majd!Sajnos!A tragédia ,tragédiája kezd kibontakozni.
  A véleményem nem írom le a kommentekben kialakult emberi jellemekről,mert a végén rekordot döntene a hozzászólások száma,a sértődöttség,és tanulatlanság nyomán.”
 • 23. xenopus 2013. október 31. 18:42
  „Nofene, a végén kiderül hogy az egyik rendőr túlreagálta a dolgot és a vadnyugaton érezte magát. Igy már jobban érthető az Osztrák tette, persze hogy bepöccent. De még ez se jogosítja fel a gázolásra...”
 • 22. feketepeter 2013. október 31. 11:05
  „Francois
  Először is tisztelet a bátorságért! (10-ből 10-en tartózkodtak.)
  De szabadjon megjegyeznem, hogy amikor egy autós renitensen viselkedik, akkor a rendőrnek - akár civil, akár motoros - hivatali kötelessége megállítani, mert nem tudhatja, hogy a közlekedés rendjére milyen veszélyt jelent.
  Amikor egy Hummer áttér a menetirány szerinti bal oldalra, és ezzel veszélyeztet egy másik közlekedőt, akkor lehet, hogy ittas, kábult, vagy rosszul van. Mindhárom esetben veszélyt jelent más emberekre!
  Ha meg elkezd menekülni, annak meg oka van. Lehet körözött bűnöző, ember,- vagy fegyvercsempész, BÁRMI!
  Abban a pillanatban, amikor egy rendőr tanúja egy ilyen magatartásnak, KÖTELES intézkedni.
  És itt álljunk meg egy szóra: NEM a vádlottat büntették meg gyorshajtásét, így még a menthető felindulás mentsége sem áll meg arra, hogy egy civil autót, majd egy motoros rendőrt leszorítson.
  Ha meg rajkodásból megtette, akkor nem csodálkozzon, hogy rálőnek a kerekére.
  Semmi oka nem lett volna "FÉLNI", ha betartja a közlekedés nemzetközi szabályait!
  Minden más részlet csak az események után vált ismertté a rendőrök számára is.
  De az intézkedés alatt csak annyi volt nyilvánvaló a rendőröknek (és Neked is!!!!!), hogy a vádlottat MEG KELL ÁLLÍTANI, MERT VALAMI NEM OKÉ!
  A leszorításokra, a menekülésre, a késsel hadonászásra, a gázolásra meg nevetséges érv, hogy félt.”
 • 21. Emberségetavilágnak 2013. október 31. 10:13
  „Nem értelek, Ferenc.
  Ott voltál.
  Láttál valamit.
  Részese voltál valaminek.
  Elmondtad a tapasztalataidat.
  Tanúskodtál, eskü alatt.
  Ha tudtad volna, mi történt korábban, akkor nem azt látod, amit láttál, nem azt tapasztalod, amit tapasztaltál, nem annak az eseménysorozatnak vagy részese, amelynek voltál?
  Ha most azt mondja valaki, hogy a vádlott vaktában lövöldözött és csak visszakapta a vasat, akkor megint másképp fogod értékelni a történteket?”
 • 20. dobyan 2013. október 31. 09:32
  „Honnan tudhatta szembe jövő civil autóról a Hammeres, amit állítólag leszorított az útpadkára, hogy az a traffipaxosokhoz tartozik ? Én ebben a "leszorításban" nem hiszek !”
 • 19. chibo79 2013. október 30. 20:55
  „18. lukrecia 2013.10.30. 20:32 Stefánia 10. Nyomozó ügyészség! :)”
 • 18. lukrecia 2013. október 30. 20:32
  „"Mi van most ott ???" Ugy nez ki a DM is nagyon melle trafalt? ??”
 • 17. chibo79 2013. október 30. 20:10
  „16. lukrecia 2013.10.30. 19:57 Igaza van Ferencnek, ha van valami a háttérben, derüljön ki . Egyébként ma találkoztam Ferenccel.... a régi Délmagyar szerkesztőségéből jött ki Szegeden. Tudjátok mi van most ott.....?????!!!!!! Biztos volt oka oda menni...”
 • 16. lukrecia 2013. október 30. 19:57
  „Milyen erdekes , egy erintett forumozonk erzelmi palfordulasai a cikkek nyoman.
  Hangoztatja h csakis az igazat, es kozben erzelmi megingasainak ad nyilvanossagot.
  Ha felvallalok valamit a mellett kesobb is kitartok.!! ? A kesobb megtudott "elozmenyek " nem befolyasolhatjak senkinek az utolagos tanuvallomasat . Tovabbra is a bunosnek, bunosoknek kell elvinni a balhet, az artatlannak meg megkegyelmezni.
  Az eset utan kozvetlenul irodott Dm cikket kernem ismet megjelentetni, jol lathatoan milyen sok minden valtozott azota.”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén nem lesz Pulitzer-díj-átadó

Idén nem adja ki Pulitzer Szülővárosának díját a makói önkormányzat – többek között az erről szóló határozatot is megtárgyalja szerdai ülésén a képviselő-testület. Tovább olvasom