Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Húszmilliós adó a víztoronyban

A kisebb vételi hibák ellenére most már az egész makói kistérség területén fogható a városi televízió adása. A jobb adáshoz hamarosan gazdagabb műsorválaszték is járul, mind a tizenhét települést érintik az idén induló magazinműsorok.
A Návay Lajos téri víztorony tetejére építették az új adóberendezést. Fotó: Karnok Csaba
Most már a makói kistérség minden településén tisztán fogható a városi televízió adása, hiszen összesen több mint húszmillió forintot költöttek az adó és a teljes átviteli rendszer fejlesztésére – mondta el lapunknak Czibolya Kálmán, a médium igazgatója. Az önkormányzat 9,8 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz, amihez az Országos Rádió- és Televízió Testület egyik pályázatán nyertek még 8,2 millió forintot, az átépítéshez szükséges összeg fennmaradó részét a kht. gazdálkodta ki.

– A legtöbb visszajelzés arról tanúskodik, hogy kifogástalan a vétel, ám az a panasz, hogy az egyébként jó minőségű kép mellett élvezhetetlen a hang, ezekben az esetekben a hangvételi normát kell áthangolni, hiszen immár a legmodernebb szabványok szerint üzemel az adónk – mondta Czibolya. – A műsorainkat kábeltévén keresztül élvezők közül is sokan jelzik, hogy változó az adásminőség. Míg a szolgáltató korábban joggal okolhatott minket a szemcsés képért, most már bizonyos, hogy a problémát nekik kell megoldaniuk.

Az igazgató hozzátette: a jobb minőség mellett a rendszer szabványosítása miatt is szükség volt az átalakításokra, az adó így a legmodernebb műszaki követelményeknek is megfelel.

Az új, védett szabványú, saját frekvenciás mikrohullámú adót egyébként a régi helyére, a Návay Lajos téri víztorony tetejére szerelték fel, és ezzel együtt a teljes átviteli rendszert kicserélték, valamint új sugárzóantennákkal váltották fel a régieket. Ezzel párhuzamosan a stúdiót is felújították, a nagyobb adásbiztonság érdekében kicserélték a kábeleket. Így több élő műsort sugározhatnak.

– A fejlesztéssel párhuzamosan bővíteni szeretnénk a műsorpalettát is – fogalmazott Czibolya Kálmán. – Még az idén, terveink szerint novembertől egy kistérségi magazinműsort sugárzunk havi rendszerességgel, de kidolgozás alatt áll egy ifjúsági és egy nyugdíjasok számára érdekes témákat felvonultató magazin is. Előbbit egy interaktív, betelefonálós, SMS-ezős adásnak szánjuk. Szeretnénk indítani egy állattartással, gazdálkodással kapcsolatos műsort is, amelyben állatorvos válaszol a feltett kérdésekre. Szeretnénk, ha nézőink továbbra is jeleznék észrevételeiket, kritikáikat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatvanhat éves heroincsempész

Három kilogramm heroint találtak a nagylaki vámosok szombaton délelőtt egy bolgár férfi… Tovább olvasom