Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Húszmilliós útépítés Makón

A napokban újabb utat aszfaltoznak abban az egyetlen makói városrészben, Honvédban, ahol még vannak szilárd burkolat nélküli utak. A közel húszmilliós beruházásra pályázaton nyert pénzt az önkormányzat.
Dolgozik a munkagép a Táncsics Mihály utcában. Fotó: Szabó Imre
Makón 2002-re, nyolc év alatt – jelentős önkormányzati, pályázati források felhasználásával és az érintett polgárok hozzájárulásával – sikerült elérni, hogy az aszfaltozott utak aránya 56-ról 90 százalékosra nőtt. Ez azt jelenti, hogy Honvéd városrész kivételével már mindenütt aszfalton gördülhetnek a járművek. Ám a honvédi utak közül is mind több kap szilárd burkolatot: most például a városrészt észak-déli irányban átszelő Táncsics Mihály utcában kezdődik az úttest előkészítése az alapozáshoz.

Mint a város polgármesterétől, Buzás Pétertől megtudtuk, az összesen majdnem húszmilliós beruházáshoz az önkormányzat tizenhat és fél milliós támogatást nyert, a többit önerőből biztosítja. A cél az, hogy a Táncsics Mihály utca révén jobban megközelíthetők legyenek a városrész belső utcái – ám az sem mellékes, hogy így csökkenhet a párhuzamos Honvéd, illetve Hosszú utca forgalmi terhelése. Fehér László, a kivitelező Fehér és Fehér Útépítő Kft. ügyvezető igazgatója a munkálatokról elmondta: három méter széles, zúzott köves alapot fognak az úttestre borítani a Justh Gyula és a Gyóni Géza utcai, összesen 558 méteres hosszúságú szakaszon – erre kerül később az aszfalt. Az útépítéssel együtt, melynek befejezési határideje október 28-a, az érintett utcaszakaszon a csapadékvíz-elvezető csatornát is kiépítik.

A városrészben egyébként korábban nem volt igazán jellemző, mint másutt, hogy lakossági önerő bevonásával is készülnek aszfaltszőnyegek: a honvédiak zömmel igen szerény körülmények között élnek. A körzet képviselője, Guvat László ennek ellenére elérte, hogy több helyen összefogjanak az emberek ennek érdekében, így a Táncsics Mihály utcával együtt idén, valamikor az ősz folyamán összesen hat utcában kezdődnek útalapozási munkálatok. Ha ezekre is rákerül a szilárd burkolat, a honvédi utaknak már csak kevesebb mint a fele lesz sáros esős időben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszélt Sebivel és öccsével az anya

Egy nappal az után, hogy megírtuk, a makói Zombori Krisztina nem tud kapcsolatot tartani… Tovább olvasom