Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Huszonegy év, huszonegy szál vörös rózsa

Makó - A makói Újvárosi református temetőben kedden eltemették a hármas gyilkosság két áldozatát, a nagymamát és unokáját. A szertartáson, amelyen mintegy háromszázan vettek részt, sem a harmadik áldozat, sem a bűncselekménnyel gyanúsított férfi családtagjai nem voltak ott.
Kecskeméti Kovács István kiszabadította magát szülei és nővére támogató-vigyázó szorításából, és a brutálisan meggyilkolt 21 éves barátnőjének a korával megegyező, vagyis 21 szál vörös rózsával a kezében lépett a sír széléhez. Testét egyre erősödő zokogás rázta. Édesanyja és édesapja úgy óvta a fiatalembert, hogy jobb és bal oldalról belekapaszkodott.

Boros Noémi fehér, valamint nagymamája, Szűcs Pálné Galambos Erzsébet barna színű koporsóját néhány pillanattal korábban engedték a közös sírba.

A május 17-én megölt lány 24 éves barátja megtorpant a sír szélén. A csokrot a bal kezével magához szorította. A virágokat lassú mozdulatokkal, egymás után hajította halott szerelme koporsójára. Mielőtt a két utolsó rózsát elengedte, ajkához emelte és megcsókolta a vörös szirmokat.

Eltemették a makói hármas gyilkosság két áldozatát, Boros Noémit és a lány nagymamáját Fotó: Karnok Csaba
Eltemették a makói hármas gyilkosság két áldozatát, Boros Noémit és a lány nagymamáját
Fotó: Karnok Csaba

Kecskeméti Kovács István a gyászoló családtagokhoz szülei támogatásával tért vissza. Kisvártatva lehámozta magáról édesanyja és édesapja kezét, és odament Noémi szüleihez. Boros Péternét szorosan átölelve nézte végig a koporsók betemetését, majd azt, ahogyan lassan több ezer szál virág borítja a sírt a nagymama nyughelyére utaló kereszttel és a barátnője fejfájával. A lányát és édesanyját egyszerre elvesztő asszony végig szorította a másik oldalán álló, őt átölelő férje, Boros Péter kezét.

A makói Újvárosi református temetőben tegnap délelőtt 11 órakor kezdődött a hármas gyilkosság két áldozatának, a 21 éves Boros Noéminek és a lány nagymamájának, a 78 éves Szűcs Pálné Galambos Erzsébetnek a búcsúztatása. A két református lelkész által celebrált egyórás szertartáson mintegy háromszázan vettek részt. Rengetegen érkeztek Szilvásváradról, köztük az egyik lelkész is. Noémiék évekig éltek az észak-magyarországi településen.

A temetésen nem vettek részt a lány volt barátjának – a harmadik áldozatnak –, a 26 éves makói Siha Norbertnek a családtagjai és a gyilkosságokkal gyanúsított és előzetes letartóztatásban lévő Perecz József apja, Perecz Sándor sem. Noémi meggyilkolása előtt két hónappal szakította meg hatéves kapcsolatát Siha Norberttel, Perecz Sándor pedig jól ismeri Boros Pétert.

Siha Norbert temetése szerda délután három órakor lesz a kiszombori temetőben.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. 6281 2008. június 02. 12:42
  „hOGY BŰNÖS NEM NAGYON KÉRDÉS, NEKI VOLT ÉRDEKE. HA NEM Ö ÖLT AKKOR IS BÜNÖS,MERT NEM JÓ SZÁNDÉKKAL MENT ODA. TÖBBEN PEDIG LÁTTÁK ŐKET A TRAGÉDIA ELŐTT IDEGESEN SÉTÁLGATNI, CIGARETTÁZNI VALAHOL.NEM TUDTA ELVISELNI, HOGY VALAKI VISSZAUTASÍTJA.NORMÁLIS EMBER NEM ÍGY REAGÁL LE EGY SZAKÍTÁST. KÉPZELD EL KÓKUSZ, HA A TE HÁZADBA MENNE ÉS A TE CSALÁDODAT MÉSZÁROLNÁ LE. TE IS BŰNÖSNEK GONDOLNÁD! NEM NOÉMI MENT, NEM Ö FENYEGETÖZÖTT ÉS CIRKUSZOLT!”
 • 43. ameecee 2008. június 01. 10:27
  „A Blikkben még elmenne... A Délvilg évről évre egyre silányabb, megáll az ember esze...”
 • 42. K. Gy. 2008. június 01. 10:21
  „A családtagok véleménye számít, másé nem. István barátja vagyok, ő megköszönte az írást, írásokat, és Noémi anyukájáék sem mondtak semmi rosszat. Ezt csak azért írtam le, mert itt a fórumon sajnos sok olyasmi elhangzik, ami kitaláció, találgatás, rosszindulatú.
  Érthető, hogy ez a szőrnyű tragédia foglalkoztatjai a közvéleményt, István is és Noémi anyukája is ezért nyilatkozott a Délvilágnak.
  Az, hogy mi történt, majd a rendőrség kideríti, de tulajdonképpen a részletek nem is olyan fontosak, a halottakat nem lehet feltámasztani, az élő bűnöst el fogják ítélni.”
 • 41. gyöngyök 2008. június 01. 06:57
  „Én már lemondtam a Dálvilág előfizetésünket.Jó esetben érettségizett, magukat újságírónak nevező, minden üzleti igényt kiszolgáló csóró emberekkel iratják az ilyen "eladható" cikkeket. S ez a felzúdulás is a külföldi tulajdonban lévő lap jó üzletpolitikájukat bizonyítja:veszik, olvassák a lapot. Úgy tudom, hogy ez nem bulvár lap.Vagy tévedek?”
 • 40. Quicqueck 2008. május 31. 20:34
  „Undorító ez a tudósítás a temetésről. Ki írta ezt a fost? Annyira erőltetten érzelgős, hánynom kell az ilyentől.”
 • 39. Kritikus 2008. május 30. 20:19
  „Egy temetés csak arra tartozik, aki elmegy arra! A legízléstelenebb az, hogy mind a két képen közzé tették a család és a barát szenvedését. Igazán nem volt szép dolog. Ez tényleg nem egy focimeccs! Nem tartozik másokra! Nem tartozik ránk! Ajánlom a Délmagyarország szerkesztőségének, hogy gondolják jól át, kinek a cikkeit közlik le! A legocsmányabb bulvárlapok sem vetemednek ilyesmire! Eddig ez egy színvonalas lap volt...”
 • 38. KÓKUSZ 2008. május 30. 15:44
  „Azt te honnan veszed,hogy bűnös???A rendőrség nem mondott ilyet!!!!!!!!!!!”
 • 37. 6281 2008. május 30. 14:36
  „Bár a bünös családja is pusztán áldozat, aki teljesen ártatlan áldozat az Noémi és Erzsike néni.”
 • 36. 6281 2008. május 30. 14:33
  „a bűnös temetésén miért nem tolakodtak fotozni?? Miért csak a szerencsétlen családot zaklatják??”
 • 35. Triumph 2008. május 30. 13:49
  „Pont az ilyen dolgok miatt születnek ezek a cikkek. Nem veszitek észre, hogy TI tartjátok életben a fórumot, a témát?? :)”
 • 34. bacsó 2008. május 30. 12:40
  „valóban durva, h ez így, ilyen formában megjelenhetett. bár azt hiszem, itt már ez nem lényeges sajnos, hogy ki, mit, miért hadovál össze (illetve találgat és nyomozót játszik, ugye kedves fórumozók?) ezzel már nem segít senki. fel lehet háborodni a cikken, egyetértek. de azon is, h itt sokan a tragédiába belekevernek politikát, pszichológiát, pletykát, ami akad. Pedig itt semmi más, emberi hibák állnak a tragédia mögött, sőt a cikk megírása és elolvasása mögött is... ez a szomorú.

  Egyébként csak annyit erről még, h leírni etikátlan volt a temetés eseményeit (ugyanúgy, mint itt fórumokon, több száz hozzászólásban találgatni). De elolvasni is.
  A cikk a legolvasottabbak között szerepel, érdekes...

  Erről ennyit.
  Bár nagyon remélem, nem olvassák a hozzászólásokat, de őszinte részvétem minden gyászolónak.”
 • 33. eagle 2008. május 30. 12:18
  „életükben nem irtak róluk ,hagyták volna békében eltemetni ökel emberhez méltóan,és ma már semmi sem szent a média keselyüinek.”
 • 32. stella 06 2008. május 30. 11:39
  „ez nagyon szentségsértő volt!Ez már nem tartozik a "hírek "közé,sem a bűnügy vagy a kriminalisztika tárgykörébe, csak a gyászoloókra.A temetésről nem kellett volna írni!Pláne nem fotózni!
  BUNKÓK!!!!”
 • 31. jodo 2008. május 29. 21:52
  „Talán a 21 szál rózsa az már tényleg csak a barát és a halott kedvesére tartozott volna!!!!!Nem egy meccsről tudósítottak!Egy ÉLŐ ÁLDOZAT mérhetetlen lelki kínját írták itt le,nem ideillő módon!! Mégegyszer őszinte részvétem :(”
 • 30. Zombie 2008. május 29. 18:53
  „Drága Lutetia, a bulvár így működik... nagy felzúdulás, bezony ám, tudod ez mekkora reklám?? ÁÁÁ, dehogy tudod... :D”
 • 29. Nézze meg az ember! 2008. május 29. 14:27
  „Ez a cikk pontosan olyan stílusban íródott, amiben Aradszki Kászló, Poór Péter, Koós János és a többi hasonló ripacs dalszövegei.
  Amíg az újság olvasói megtöltik a sportcsarnokokat az említettek előadásain, addig ne csodálkozzanak egy ilyen jellegű beszámolón.
  A szerkesztőség igyekszik kielégíteni az olvasói igényeit!”
 • 28. Lutetia 2008. május 29. 13:33
  „De azért mégiscsak jelent valamit ez a nagy felzúdulás, ami a cikket kísérte! Én még egyetlen DM-cikk esetében sem tapasztaltam ilyen komoly ellenérzés-megnyilvánulást az események prezentálását illetően.”
 • 27. Száműzött 2008. május 29. 12:46
  „A közízlés ilyen. Ez a cikk pontosan megfelelt annak. Amíg nem változik a közízlés, addig ne várd, hogy a hazai sajtóban az uralkodó téma és stílus más legyen. Vagy várhatod, de hiába.”
 • 26. Lutetia 2008. május 29. 12:37
  „Egy temetés közvetítéséhez is szükségeltetik némi jó ízlés, sőt, éppen ilyen helyzetekben kell a legjobban ügyelni arra, hogy ne sértsük meg a közízlést.
  Lehet, hogy Mo-n nincs minőségi újságírás, de egy bizonyos szint alá nem kellene lesüllyednie a DM-nek - arra ott vannak más lapok.”
 • 25. Zombie 2008. május 28. 21:15
  „Mit értesz ízléses alatt? Ez temetés volt.”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyereséget várnak a makói fürdőmenedzsertől

Makó - Ügyvezetőt keres a Makói Fürdőfejlesztő Kft. élére a város önkormányzata. Az igazgató feladata lesz az új, mintegy 3,5 milliárdosra tervezett fürdőberuházás menedzselése. Tovább olvasom