Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Ica nénit ˝megtalálták˝

Ambrózfalva - ˝ICA néni takarodj˝ – ezt írta fel valaki Ambrózfalva határában a főút melletti köszöntőtáblára. Az üzenet a község polgármesterének, Perleczki Bélánénak szólt. A feliratot egy falubeli takarította le, ehhez a művelethez két tanút is hívott magával – nem véletlenül.
Az „ICA néni takarodj" felirat valószínűleg vasárnap tűnt fel Ambrózfalva köszöntőtábláján, a község Pitvaros felőli végénél, a főút mellett. Többen le is fotózták – köztük Mitykó Mátyás Márton, az előző polgármester is.

Az üzenet címzettje – Ica néni – Perleczki Béláné lehet, aki két éve vezeti a települést, a 2012. december 9-i időközi önkormányzati választáson győzött független jelöltként. Lapunk érdeklődésére azt mondta, igen, tud a feliratról. Ambrózfalván beszélik, ki írhatta oda, illetve ki biztatta erre az illetőt, de ő eldöntötte, nem foglalkozik vele. Nem tesz följelentést becsületsértésért, mert nincs kedve bíróságra járni. Az ügyet annak tulajdonítja, hogy közelednek a választások, és ez bizonyos emberekre úgy hat, hogy ilyeneket irkálnak.

– Tőlem ott is maradhatott volna az a szöveg, mert bár bántott, annyira nem bosszankodtam miatta, mint mások – mondja Perleczki Béláné. – Az egyik közmunkásunk azt mondta, ő letakarítja. Ez meg is történt. Úgy tudom, vitt magával két tanút, hogy ha szükséges, tudja bizonyítani, hogy nem munkaidőben, hanem azon kívül mosta le a szöveget.

Mindent Makóról
A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.
Ez az óvatosság, mint az ambrózfalviaktól megtudtuk, azért lehet indokolt, mert akit a felirat értelmi szerzőjének sejtenek a faluban, Perleczkinével ellentétben szeret bíróságra járni, és lehet arra számítani, hogy feljelentést tenne a takarítóval szemben.

Perleczkiné nem árulta el, kiről van szó. A polgármester azt mondja, óhatatlan, hogy az önkormányzat nem tud mindenki igényének, elvárásainak megfelelő döntést hozni, például a segélyek odaítélésekor. A kedvezményezettek körének meghatározásánál ez szülhet indulatokat. Ilyen ügyben azonban a képviselő-testület a lehető legtöbb szempontot mérlegelve szokott dönteni.

A helybelieket nagyon fölháborította az eset, és amikor kiderült, hogy az újság is foglalkozik ezzel, többen is hívták a szerkesztőséget. Azért tartják kellemetlennek a történteket, mert – mint elmondták – amióta ő a polgármester, megnyugodtak a kedélyek a településen, s az elmúlt két évben bebizonyította, tudja, hogyan kell rendbe tenni egy önkormányzatot. Azóta a szomszédos három településsel is harmonikus a kapcsolata az ambrózfalvi testületnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hurok végzett a vemhes őzzel

Kegyetlen kínhalált halt egy kicsinyét váró őz a napokban Apátfalva határában: egy orvvadász által kihelyezett dróthurok fojtotta meg. Tovább olvasom