Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Idegenforgalmi szakemberek tesztelték Makót

Makó volt a végállomása annak az idegenforgalmi tanulmányútnak, amit szakújságírók és a turizmusban érdekelt vállalkozók számára rendezett a megyei Tourinform-iroda. Az egyik résztvevő, Janek Adrienn szerint vidékünk legfőbb értékei: a különleges konyha és az emberek vendégszeretete. Fejleszteni kellene viszont a bicikliút-hálózatot.
A tanulmányútra, melyet a megyei önkormányzat finanszírozott, mintegy húszan kaptak meghívást – tudtuk meg Varga Ildikótól, a megyei Tourinform-iroda vezetőjétől. Mivel az idei esztendő a gasztronómia és a bor éve, a résztvevők figyelmét elsősorban ilyesféle értékekre igyekeztek felhívni Csongrádtól Vásárhelyen át Szegedig szerte a megyében. A program zárásaként Makó térségében vendégeskedett a társaság: a reggeli városnézést követően az apátfalvi parasztolimpiára kaptak meghívást, a makói Szent Gellért borozóban ebédeltek meg és kaptak kóstolót borból, pálinkából, majd Kiszomborra látogattak el. Varga Ildikó úgy vélte, az ilyen tanulmányutaknak igenis van mérhető haszna. Más az, ha egy szervező, vagy egy ajánló cikket író újságíró maga is megtapasztalja, mi minden várja majd az érkező vendéget, mint ha csak mondjuk olvas róla – mondta.

Ugyanez volt a véleménye a Turizmus Trend című kétheti idegenforgalmi szaklap munkatársának is. Janek Adrienn benyomásai szerint Csongrád megye legfőbb vonzereje a világon szinte egyedülálló klíma és a gasztronómiai kultúra mellett a vendégszeretet. Amit fejleszteni kellene, az meggyőződése szerint mindenekelőtt a kerékpárút-hálózat. Ennek révén a falvakat is be lehetne kapcsolni az idegenforgalom vérkeringésébe, ahol aztán viszonylag szerény költségvetéssel is lehet érdekes programot szervezni az érkezőknek. Mivel az utóbbi két esztendőben fellendülőben van a belföldi turizmus, érdemes például Makónak és térségének is jó marketingmunkával, ötletes rendezvényekkel a hazai vendégek felé fordulnia. Ő maga – tapasztalatai alapján – jó szívvel ajánlja a vidéket mindenkinek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kevés utasért is harcolni fognak

Nemrég még a szárnyvonalak felszámolását tervezte a MÁV, most meg nemsokára Makó és Újszeged között… Tovább olvasom