Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Idén is maradhat a bérleti díj Makón

Makó - Úgy tűnik, idén sem nőnek az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérleti díjai Makón: a kérdést szerdán tárgyalja a testület, a határozati javaslat az inflációt követő emelés elengedéslét javasolja.
Bizonyos kivételektől eltekintve várhatóan idén sem nőnek az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérleti díjai Makón. Az előzmény: a tavalyi évben 17 kereskedő közös levélben fordult a városhoz azzal a kéréssel, hogy az emelkedő rezsiköltségek és a drasztikus bevételkiesések miatt mérsékeljék 25 százalékkal a bérleti díjakat. Erre ugyan nem került sor, de 47 bérlő esetében eltekintett a képviselő-testület a márciusban szokásos inflációkövető emeléstől. Ez 2,6 millió forintos bevételkiesést jelentett.

Mint a múlt év végén beszámoltunk róla, a kereskedelmi vállalkozások közül nem kevesen döntöttek úgy, hogy felhagynak tevékenységükkel, vagy legalább kisebb helyiségbe költöznek, így spórolva kiadásaikon. Emiatt várható, hogy az önkormányzat idén is hasonlóképp dönt, mint tavaly, és változatlanul hagyja a bérleti díjakat. A kedvezmény alól azonban lesznek kivételek. Ilyenek a hitelintézetek, a pénzügyi vállalkozások, a gyógyszertárak és a láncolatok tagjaként működő kereskedések.

Olvasóink írták

 • 8. Mc_Mi 2010. február 23. 11:07
  „Dara!
  A város sorvadásának ez is egy kézzelfogható jele. Van még sok ilyen.
  Kevesebb képviselő kell majd, ami persze nem jelenti azt, hogy az értelmesebbje kerül be a testületbe. A választó a hozzá értelemben és inteligenciában közelebb állóra szavaz. Sajnos a lakosság csökkenés ezen a területen rontott az átlagon. Éppen az értelmiség és a tehetősebb, munkaképesebb réteg tudott elköltözni. Aki nem tudott költözni az a nyugdíjas és a munkanélküli. Így átlag színvonala is romlott”
 • 7. dara 2010. február 23. 08:36
  „Sikertörténet!!!???????
  Makó lakossága ez év január 1-jén 24 ezer 447 fő volt. Mivel így a település népessége 25 ezer fő alá csökkent, a választási eljárásról szóló törvény értelmében a helyi választási iroda vezetője elvégezte a település egyéni önkormányzati választókerületeinek felülvizsgálatát.

  A választókerületek kialakításánál elsődleges a választójog azon alapelve, hogy a választópolgárok szavazatai egyenlők, ez pedig úgy érhető el, ha közel azonos lakosságszámú választókerületek alakulnak. A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvény értelmében 25 ezer lakosig az egyéni választókerület száma tíz lehet, a listás mandátumok száma pedig hét.
  Mekkfejlesztettük.........”
 • 6. mekgajver 2010. február 22. 20:14
  „Budapesten már mindenütt lecserélték az Mszp-s jelölteket a Házmesterrel, lehet Makón is ez lesz. Mindenütt a szőrzetét vesztett Don Quijote-t csodálhatjuk Búzás helyett. Tűűűzön - vizen áááááááááááát. Muhahaha”
 • 5. dara 2010. február 22. 19:58
  „Hová lett Daemon Hill,még mos is tkeresi is a riporter?
  Én meg Keresem a 7. választókörzet maszopos jelöltjének mosolyát. Minden hirdetőtábláról eltűnt egy éjszaka. Mi lesz most velünk jelölt nélkül! Merre tovább?Mutasd a helyes utat!”
 • 4. Mc_Mi 2010. február 22. 12:20
  „2. Black&Red
  Igazad van. Az építményadóval is így volt. 2006-ban választás éve volt, emelés nincs. Azt követően 30 %-kal, majd 2008-ban további 10 %-kal emeltek. Az idénre nincs emelés, de ez így együtt 40 %-os emelés kedves polgármesterünktől. Köszönet neki! Igaz az is, hogy ő nem itt fizeti a vállalkozásai után az építményadót.”
 • 3. mekgajver 2010. február 22. 11:30
  „Remélhetőleg jövőre már nem ez a garnitúra dönt ebben az ügyben Makón. (sem)
  48 nap és a tolvajbanda takarodik!”
 • 2. Black&Red 2010. február 22. 11:10
  „Idén nem emel, jövőre meg duplán!:) Így szokott ez lenni. Az egyik választási évben eltörölte az Önkormányzat az őstermelők iparűzési adóját, a következő évben meg vissza hozta:) így van ez választások idején, most enged, jövőre meg busásan behajtja.”
 • 1. Ungarn 2010. február 22. 08:28
  „Hiába,mégiscsak választási év van!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tévés főzőshow-ban a makói szakácsok

Makó - Nemzetközi televíziós főzőshow-ban vesz részt a makói Szent Gellért borház és étterem… Tovább olvasom