Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Idős mester ácsolta a tetőt

Makó - Négy napon át dolgozott nemrégiben a Makói Ipartestület székházának udvarán egy ma már nyugdíjas ácsmester, Gáspárovics János.
A pihenőterasz tetejét javította meg, amely egyben az itteni teniszpálya pihenőhelye is. Mint mondta, a faszerkezet már szinte teljesen elrohadt, és sajnálta volna, ha tönkremegy. – Szegény az eklézsia, maga harangoz a pap – válaszolt nevetve, amikor arról kérdeztük, miért javítja meg a tetőt önszorgalomból. Azt is hozzátette: úgy gondolta, ennyivel tartozik a régi iparosoknak, s magának az ipartestületnek is, amelynek immár pártoló tagja.

Gáspárovics János közel kétszáz tetőt fedett be Makón – mindet egyedül. Fotó: Szabó Imre
Gáspárovics János közel kétszáz tetőt fedett be Makón – mindet egyedül.
Fotó: Szabó Imre


Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Az idős mester évtizedeken át volt tagja az IPOSZ (Ipartestületek Országos Szövetsége) jogelődjének, a KISOSZ-nak, amely a kisiparosok hasonló szervezetét jelölte annak idején. Ácsként 1960-tól dolgozott. Tetőivel, amelyek jellemzője, hogy mindet egyedül rakta fel, több Az év háza díjnak volt részese. Makón közel 200 háztetőre gondolhat vissza saját alkotásaként, de dolgozott például a Balaton környékén vagy Szentendrén, mi több, Kanadában és Norvégiában is. Gáspárovics János azt reméli, munkájával másokat is arra ösztönöz, hogy fogjanak össze a nagy múltú iparosszervezet érdekében.

Olvasóink írták

  • 2. jagoda194 2013. június 04. 20:24
    „Szégyen,hogy Makón elsorvasztották a szakmunkás utánpótlást Buzásék.Makói vállalkozók munkát nem kaptak,így szakmunkás tanulót sem tudtak felvenni.Ez is eredménye a szoci.vezetésnek.”
  • 1. Egyolvasó 2013. május 30. 10:10
    „Sajnos a mai fiataloknak nem ilyen a felfogása.
    Isten éltesse sokáig.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testületi ülés Makón: trapézugrás - nyitott vagy csukott szemmel?

Bár ellenszavazat nélkül szavazta meg a makói testület az ivóvíz-szolgáltató beolvasztását az Alföldvíz Kft.-be, a megállapodást aggodalmak is kísérték. Tovább olvasom