Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Igen, pápai áldással Óföldeákon

Óföldeák - A pápa is megáldotta annak a két
fiatalnak az esküvőjét, aki szombaton az óföldeáki erődtemplomban mondta ki a boldogító igent. Megtudtuk: különlegesen ritka, hogy egy új frigyre küldjön áldást a Vatikán.
Szűk családi és baráti körben, megható szertartás keretében mondta ki egymásnak szombaton a boldogító igent Óföldeák erődtemplomában a falubeli Vigh István Attila és menyasszonya, Nyilas Erzsébet. Esküjüket követően átvehették azt a dokumentumot, ami igazolja, hogy jegyességüket és fogadalmaikat XVI. Benedek pápa is megerősítésre méltónak találta, és áldását küldte az ifjú párra. Az esketést vállaló Katona Pál esperesplébános szerint különlegesen ritka, már-már csodával határos, hogy házasságkötésre küldjön a Vatikán pápai áldást, hiszen ebben csak évtizedes házastársi kapcsolatokat részesítenek. Az áldásért egyébként István húga felkérésére Kondé Lajos püspöki helynök folyamodott.

Böbe és István az óföldeáki erődtemplomban fogadott örök hűséget Fotó: Frank Yvette
Az ifjú férj azt ígérte, a Biblia tanítása, Isten törvényei szerint élik közös életüket, és legkevesebb három gyermeket vállalnak. A szertartáson a Bibliából Pál apostol szeretethimnusza és János evangéliumának a kánai menyegzőt leíró csodája hangzott el, ezt követően a plébános prédikációjában a pápai áldás különlegességéhez kapcsolódva kiemelte a házastársi szeretet fontosságát.

István egyébként fekete Bocskaiban és bőrcsizmában állt az oltár elé, a menyasszony ruhája is az elmúlt századokat idézte. Megtudtuk: egy ősi magyar küzdősport, a baranta hozta össze őket: István volt Böbe edzője, első találkozásuk így a „verekedéshez" kötődött. Még egy, nem várt ajándék is meglepte a fiatalokat: éppen szombaton utazott Óföldeákra két felvidéki fiatal orgonakutató, az érsekújvári Galla József és Nagy István, aki vállalta, hogy a templom harmóniumán kíséri zenével a szertartást.

Olvasóink írták

 • 3. Pásztor Zoltán 2008. augusztus 06. 16:05
  „Jó hogy vannak még fiatalok akik házasságot kötnek!Manapság ez már nem igazán divat!(Sajnos)Követendő ezen fiatalok példája!Bravó!”
 • 2. greencat 2008. augusztus 05. 00:05
  „Biztos szép és megható volt az esküvő:)

  Sok boldogságot Nektek Böbe és Pisti:) és még több gyermeket!!:):)”
 • 1. szikveez 2008. augusztus 04. 05:32
  „gratulálok nekik, sok sikert!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három napraforgó a nagyéri szállónak

Nagyér - Nagyér önkormányzata egymilliós befektetéssel – ennyibe került a jókora ingatlan… Tovább olvasom