Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Indián vezeti Makó legnagyobb városi cégét

Makó - Fekete Tibort, aki a legnagyobb önkormányzati céget vezeti elsejétől, Makón sokan becenevén, Indiánként ismerik. Szereti a várost, büszke rá, hogy tehet érte – másik szerelme a foci, még meccseket is közvetít a helyi tévében.
Házon belül oldották meg a vezetőváltást Makó legnagyobb önkormányzati cégénél: Nagy Nándor távozása után Fekete Tibor lett a főnök, aki 1997-ben polgári szolgálatos gépkezelőként kezdett, majd tulajdonképpen a ranglétra minden grádicsát megjárta; volt sofőr, karbantartási csoportvezető, műszaki ágazatvezető, végül az önkormányzat városüzemeltetési koordinátora.

Lapunknak azt mondta, vezetőként elődjének munkáját szeretné folytatni. Nem túlzás azt mondani, hogy a Kommunális Nonprofit Kft. a város legfontosabb önkormányzati cége: árbevétele 700 milliós, létszáma pedig 90 fős. Többek között olyan feladatok tartoznak hozzá, mint a távhőszolgáltatás, a városi piac, a központi konyha, a gyepmesteri telep és a Maros-parti strand üzemeltetése.

Fekete Tibor, az indiánfőnök. A szerző felvétele
Fekete Tibor, az indiánfőnök.
A szerző felvétele

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
Az új igazgató fontosnak tartja megemlíteni: Makón született, mindig itt élt, és szereti a várost – büszke arra, hogy tehet érte. Úgy gondolja, nehéz, de szép feladattal bízták meg. Bár a vállalat feladatköre sokrétű, Nagy Nándorral együtt az elmúlt években megszervezték azt a vezetői csapatot, amelynek révén minden egyes ágazatnak megvan a hozzáértő gazdája.

Távlati tervekről egyelőre nem beszél, azt viszont elárulta, mik a legközelebbi feladatok. A Deák Ferenc utcai korcsolyapályánál le kell aszfaltozni a területet és el kell végezni a tereprendezést, hamarosan átveszik a Maros-parti lombkoronasétányt, befejezésre vár a Makovecz tér, és indul a gyepmesteri telep fejlesztésének második üteme. Ez utóbbi 37 milliós beruházás lesz: szilárd burkolatot kap a telephez vezető út, bővítik a kennelek számát, és új kocsit szereznek be a kóbor állatok begyűjtésére.
Indián, a focirajongó

A 36 esztendős, háromgyermekes Fekete Tibort a városban sokan az Indián becenéven ismerik. Sokan emlékeznek rá úgy is, mint a makói focicsapat egykor legendás szurkolói csapatának vezetője. A társaság azóta a múlté, de a foci mint szerelem megmaradt – olyannyira, hogy a városi tévé közvetítései alkalmával mostanában ő is vállal kommentátori szerepet.

Olvasóink írták

 • 13. Francois 2013. április 05. 16:39
  „Gyerekek kezdem ezt a Buzást megszeretni, <moderálva>, vállalja a kritikánkat! Ezért az egyért tisztelem! <moderálva> Tehát Buzás ellenfélnek tekint minket és nem futamodik meg, <moderálva>! Ezt azért becsüljük benne! Hajrá Tibi!”
 • 12. viro 2013. április 04. 23:47
  „Sok szerencsét hozzá nagy falat lesz!”
 • 11. cindi 2013. április 04. 21:09
  „papika,az általánost 1!!!! l-betűvel írjuk! De ezt az információt honnan vetted?”
 • 10. Egyolvasó 2013. április 04. 20:15
  „Hidd el nekem sincs semmi bajom vele.”
 • 9. Francois 2013. április 04. 19:59
  „8. Egyolvasó 2013.04.04. 19:39 Tudom de ne kanyarodjunk el! Szögezzük le Tibi jó embör! Aktum Paktum! :) Én tényleg örülök hogy ő lett, nem valakinek a <moderálva> végét tették oda!”
 • 8. Egyolvasó 2013. április 04. 19:39
  „7. Francois 2013.04.04. 17:22
  Miért védeném? De ha te úgy gondolod, hogy védem akkor azt is tudod, hogy miért.”
 • 7. Francois 2013. április 04. 17:22
  „6. Egyolvasó 2013.04.04. 16:29 te ezt a paprika papika56 -ot mért véded mindég ki?! :) Egyébként aki ebbe a cikkbe belekeveri a politikát az hü...lye! Tibi, dolgozott, dolgozik és dolgozni szeretne. Én személy szerint büszke vagyok rá hogy a mi kutyánk kölke " Gerizdesi gyerek" :) És senki nem tolta erre az igazgatói állásra! Ilyen vezetők kellenének szegeden is az önkormányzati kft-k élére, ő gyorsan kitakarítaná a szarka féléket! :)”
 • 6. Egyolvasó 2013. április 04. 16:29
  „Nos lehet, hogy 8 általánossal többet tud mint más kösz-gazdász diplomával. ( az elírás nem a véletlen műve)”
 • 5. cibuka 2013. április 04. 16:07
  „Sok sikert Tibor!Hajrá Makó!”
 • 4. Solyacska 2013. április 04. 15:23
  „Kedves papika56!

  Gondolom neked közgazdász vagy menedzseri végzettséged van, ha már ennyire fel vagy háborodva!!!!!!! Ez a magyar mentalitás, komolyan!! Én örülök, hogy Tibor vezeti tovább a KHT-t, remélem mindenki támogatni fogja munkájában. Neked meg csak annyit papika, hogy az írásod mindent elárul magadról.....”
 • 3. Francois 2013. április 04. 15:19
  „Gratulálok Tibikém, de egy jó személy vagy egyedüli aki nem repülős a hivatalban, remélem maradsz olyan amilyen vagy és az az egy két célzás amiket a hátad mögött tesznek remélem kamu! :) Szeretném felhívni a figyelmedet mint kht vezető szponzorálhatod a futbalt anyagilag! :) Egyébként évek óta ő vezeti nagy részt a céget, mindegy mennyi iskolája van! Szegeden például történész a kft- vezető és fogalma sincs a vezetésről, a kalitkában tartott szarkája pont a napokban jelentett fel mert 2011 óta zaklatom a délmagyar írásaimmal! :) És ott még nyomozás is volt a cégnél, apa igazgató, lánya gazdaságis! Na akkor mi bajotok van Tibivel. Itt nincs ilyen visszaélés. Egyébként ha olvassa a szegedi sznob szarka, vagy apuja, én sem maradtam tétlen..... :) Hajrá Tibi sok sikert!”
 • 2. papika56 2013. április 04. 14:03
  „És ez mind 8 álltalánossal teszi ??? Miért nem pályáztatták meg ??? min. közgazdász, menedzseri végzettség.”
 • 1. dara 2013. április 04. 13:55
  „Ha megtalálja saját stílusát, a polgármester választáson nagy eséllyel indulhat!Ő tényleg makói és ideköti minden rezdülése.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várják a városházi ötleteket Makón

Egyelőre nem mozgatta meg a makóiak fantáziáját az az ötletpályázat, amelyet a városháza főépületének hasznosítására kiírtak. Tovább olvasom