Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Influenzajárvány miatt bezárt az iskola, elmarad a falukarácsony

Magyarcsanád - Influenzajárvány miatt szerda óta szünetel a tanítás a magyarcsanádi iskolában. A tömeges megbetegedések miatt elmarad a falu hagyományos karácsonyi ünnepsége is. Az ÁNTSZ, amely vizsgálja majd, hogy H1N1-fertőzésről van-e szó, lapunktól értesült a rendkívüli iskolai szünetről.
Ebben az évben már nem lesznek tanórák az apátfalvi iskola tagintézményeként működő magyarcsanádi általános iskolában, ugyanis olyan sokan hiányoztak influenzás megbetegedések miatt az intézményből, hogy rendkívüli szünetet rendeltek el. Így akarják megakadályozni az influenza további terjedését.

Megtudtuk: a 114 magyarcsanádi diák közül hétfőn már húsz hiányzott, kedden pedig még több, így kikerült az iskola bejárati ajtajára a rendkívüli tanítási szünetre figyelmeztető hirdetmény. Eszerint influenzajárvány miatt átmenetileg bezárják az iskolát. Az első tanítási nap 2010. január 4-én, hétfőn lesz Magyarcsanádon, akkor, amikor egyébként más iskolákban is megkezdődik a tanítás a téli szünet után.
Szerdán, amikor az iskolában jártunk, a takarítónők az üres tantermeket fertőtlenítették. Szerettünk volna beszélni az iskola igazgatójával, de Jani Jánosné is beteg, otthon fekszik lázasan. Lapunk információja szerint a tömeges megbetegedések miatt elmarad a falu hagyományos karácsonyi ünnepsége is.

Fertőtlenítik az üresen maradt tantermeket a magyarcsanádi általános iskolában. A szerző felvétele
Fertőtlenítik az üresen maradt tantermeket a magyarcsanádi általános iskolában.
A szerző felvétele

Tombácz Zsuzsanna, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) regionális járványügyi osztályvezetője lapunknak elmondta: nem tudnak arról, hogy a megyében bárhol másutt rendkívüli iskolai vagy óvodai szünetet rendeltek volna el. Elmondta: rendkívüli szünetet maguk az oktatási intézmények is elrendelhetnek, de ezt kötelesek jelenteni az ÁNTSZ-nek. – Ennek praktikus oka van, ilyenkor megkeressük az érintett házi gyermekorvosokat, hogy tisztázzuk, pontosan milyen fertőző megbetegedésről, esetleg az új influenzáról, vagyis a H1N1-ről van-e szó – mondta Tombácz Zsuzsanna, aki egyébként lapunktól értesült a magyarcsanádi iskola rendkívüli szünetéről. A járványügyi osztályvezető elmondta, hogy oktatási szünetet akkor lehet elrendelni, ha a hiányzók száma egy osztályban meghaladja a 30 százalékot.

Olvasóink írták

 • 6. nagykatalin 2009. december 17. 10:19
  „egy késhegynyi aszkorbinsav hideg vizben minden nap és elmegy a betegség és még olcsó is. aszem 39ft/ gramm és 20gramm nagyon sokáig elég. gyogyulást kivánok.”
 • 5. VásárhelyiÁgi 2009. december 17. 07:25
  „Lajosbácsi! A hypó tartalmú fertőtlenítőszer még a bőrt is lemarja a kézről, nemhogy a vírust!”
 • 4. franzvon 2009. december 16. 22:23
  „Hol lehet beiratkozni?
  Sürgős!”
 • 3. lajosbácsi 2009. december 16. 21:35
  „"Fertőtlenítik az üresen maradt tantermeket .." csupasz kézzel??? gumikesztyű?”
 • 2. valoperes_zugugyved 2009. december 16. 21:03
  „mondjuk a media elérte célját,az emberek behuzodnak a lakasaikba! nem mernek ki se jönni-csak ha nagyon muszaj.”
 • 1. ada1001 2009. december 16. 20:09
  „A múlt heti csanádpalotai iskolabezárásról említést se tettek! Ott kimutatták a H1N1 vírust néhány mintából.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjemelésekről döntöttek Makón

Makó - Számos közüzemi szolgáltatás díját emelik jövőre Makón – határozott szerdán a… Tovább olvasom