Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Ingyen fűthetik a vendégházat

Biomasszakazánt kapott az egykori idősotthon épületében kialakított kövegyi vendégház. Jó esély van rá, hogy a 7,4 milliós beruházásnak köszönhetően a továbbiakban itt egyáltalán nem lesz fűtésszámla: tüzelőként a közmunkások által összegyűjtött zöldhulladékot használják.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
A megye legkisebb falujában, az alig négyszáz lelkes Kövegyen majdnem pontosan két évvel ezelőtt adták át a 32 férőhelyes vendégházat. Az első hallásra merész vállalkozás indoka: hamarosan indul az autópálya-építés második szakasza, és a munkásoknak kell a szállás, ezt követően pedig a jó megközelíthetőség miatt bizonyára szívesen jönnek majd diákcsoportok, kirándulók. A falu csöndes, barátságos, nincs innen messze Gyula és Tótkomlós, de Makó sem, amely új fürdőjével komoly vonzerőt jelent. Az igényesen berendezett szállót az évekkel korábban bezárt, amúgy szépen parkosított, felújított idősotthon épületében alakították ki közel 4 milliós beruházással. A munkát jelentős részben közmunkások végezték el.

Most már az épület fűtése sem fog fejtörést okozni az önkormányzatnak. Galgóczkiné Krobák Mária polgármestertől megtudtuk: a falu 7,4 milliós, központilag támogatott beruházással korszerűsítette az épület fűtési rendszerét, és biomasszakazánt szereltetett fel egy békéssámsoni cég közreműködésével. Hamarosan megépítenek további 5,6 millió forintból egy 72 négyzetméteres tüzelőtárolót is. A vendégházat a jövőben várhatóan ingyen fogják fűteni, mert a kazán nemcsak bálázott szalmával, de fával vagy növényi hulladékkal is üzemel. Ezt pedig közmunkások fogják biztosítani – a község 1,7 milliós támogatással, egyelőre 11 hónapra tud alkalmazni e célból 2 embert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hónap múlva kész a lombkorona sétány

Látványos szakaszába értek a Maros-parti lombkorona sétány munkálatai. Tovább olvasom