Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Ingyentelek nem csak makóiaknak

Könnyítettek a pályázati feltételeken Makón. Már nem kell helyi lakosnak lennie, és egy gyermeket sem kell nevelnie – elég csak vállalnia – annak a párnak, aki ingyen építési telekért folyamodik a makói önkormányzathoz.
Bár már csak ezen a héten lehet leadni Makón az ingyentelek-igényeket, eddig egyetlen pályamű sem érkezett be a hivatalhoz. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincs érdeklődés, hiszen Szendrei Gabriella, a makói önkormányzat jegyzői irodájának munkatársa elmondta: többen is érdeklődtek, és tavaly is az utolsó napokban küldték be az anyagot sokan.

– Jelentősen egyszerűsítette az önkormányzat a beadás feltételeit – fűzte hozzá a tisztviselő. – Például a korábbi kiírástól eltérően nem kell évek óta bejegyzett makói lakosnak lennie annak a házaspárnak vagy élettársi közösségben élő, 40. évét még be nem töltött férfinak és nőnek, aki ingyenes építési telekhez szeretne jutni. A pályázat beadásának már az sem feltétele, hogy legalább egy gyermeket neveljen, vagy várjon a pályázni kívánó család, elegendő, ha nyilatkozatban vállalnak egy utódot négy, illetve kettőt nyolc éven belül.

Buzás Péter polgármestertől megtudtuk: mivel tavaly az öt sikeres pályázóból egy család utólag nem tudta vállalni az építkezés anyagi terheit, idén 11 telekre lehet pályázni. Bár az önkormányzat vezetője elmondta: nem akarják mindenáron idén odaítélni az összes házhelyet, ugyanis azt tervezik, hogy jövőre is lehetőséget adnak a megfelelő anyagi háttérrel rendelkező fiatal családoknak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Filmszerepben a makói matematikus

Forgatókönyvet írt, filmszerepet vállalt, közben a Tibet Központban tart előadásokat a buddhizmusról… Tovább olvasom