Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Irány Apátfalva!

Július 26-át, Szent Anna napját fogadalmi ünnepként tartják számon Apátfalván az 1831. évi kolerajárvány megszűnésének emlékére.
Szent Anna ráadásul a várandósok védőszentje, s így a jövőbe vetett hit jelképe is egyben - ezt lehet tudni arról, miért hívják a falunapi programsorozatot Szent Anna-napoknak Apátfalván. A falu idén éppen huszadik alkalommal rendezi meg ünnepségsorozatát a hétvégén ennek jegyében, most is három napon keresztül, péntektől vasárnapig.

Ami a hivatalos programot illeti, pénteken nagy sikerű hagyományőrző kulturális találkozót tartottak a faluház melletti rendezvénysátorban, szombaton pedig fotókiállítás nyílt és leleplezték a tavaly díszpolgárrá választott Beke Mihály festményét. Ez a könyvtárba fog kerülni, ahol a többi díszpolgár képe is látható. A jó hangulatot garantálta, hogy a gyerekek számtalan kézműves mesterség fogásait sajátíthatták el, s olyan játékok várták őket, mint a vízi foci, a bikagolás és az ugrálóvár.
Irány Apátfalva! Fotó: Szabó Imre

 

Szekeres Ferenc polgármester lapunknak azt mondta, az idei falunapok különlegessége az, hogy mindhárom nap programját az önkormányzat szervezte meg. Érdemes lesz a faluba ma este kilátogatni, mert fellép a Bon Bon együttes és a Hídvégi Band, majd utcabált rendeznek, a vasárnap pedig főként a lovas sportoké lesz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kóstoló a román kulturából

37 román származású, vegyes házasságban élő, illetve a román nyelv és kultúra iránt érdeklődő makói fiatal vesz részt a helyi Román Nemzetiségi Önkormányzat idei nyári táborában. Tovább olvasom