Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Iskolai rezsicsökkentés Makón

Makó - 30-40 százalékkal kisebb energiaszámlát remél a makói Szikszai György Református Általános Iskola attól az energetikai felújítástól, amely a napokban kezdődött.
A makói Szikszai György Református Általános Iskola épülete 2000-ben került az egyházhoz, de még a 60-as években épült. Télen az ablakkeretek mellett úgy befújt a szél, hogy mozogtak a függönyök – ecsetelte az igazgató, Kotormán István, miért vált halaszthatatlanná az a 80,9 milliós beruházás, amelyhez az oktatási intézmény az uniótól 65,7 milliós támogatást kapott.

A régi ajtókat-ablakokat már újakra cserélték. A szerző felvétele
A régi ajtókat-ablakokat már újakra cserélték. A szerző felvétele

A régi ajtókat-ablakokat már újakra cserélték, és megkezdődött a falak hőszigetelése. Kicserélik a kazánt és a radiátorokat, a falak a hőszigetelést követően nemes vakolatot kapnak, a használati meleg víz biztosítására napkollektorok, az áramszámla csökkentése érdekében pedig napelemek kerülnek az ugyancsak korszerűsített tetőre. Új, energiatakarékos lámpákat is beszerelnek. Az iskola vezetése mindettől 30-40 százalékos, 1,6 milliós számlacsökkenést remél, illetve további megtakarításokra számít a karbantartási költségek megspórolásából.

Az energetikai korszerűsítés május közepén kezdődött meg, és várhatóan augusztus 15-én befejeződik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent László-nap Makón és Földeákon

A hétvégén tartják az újvárosi Szent László Király plébánia ünnepét. Tovább olvasom