Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Ismét bolyonghatnak Kukutyinban

Labirintusban barangolhatnak a kalandra vágyók a héten Ferencszállásnál, a 43-as főút mellett. Az útvesztő nem kevesebb mint harmincezer négyzetméternyi területen, kukoricából készült.
A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva idén is nekivágott két vállalkozó szellemű kiszombori fiatal, hogy mintegy háromhektárnyi kukoricatáblából útvesztőt vágjon ki – saját kezűleg – egy Ferencszállás melletti mezőgazdasági területen.

– Praktikus dolgokon változtattunk a tavalyi útvesztőhöz képest – árulta el az egyik ötletgazda, Balázs Zoltán, ugyanis az idei labirintus helyszíne könnyebben megközelíthető, a ferencszállási buszmegállótól a Julianus étterem irányába csupán néhány száz méterre van a kukoricatábla. Az eligazodásban természetesen külön táblák segítenek.

Tokai Ferenc, a program másik szervezője, s egyben számítógépes labirintustervező hozzátette: nagy felelősséggel jár a könnyed szórakozásnak ígérkező játék, a bejárandó út hossza ugyanis jelentősen megnövekedett. A közel három kilométeres útvonalon, a másfél, két méter magas kukoricában nem kevesebb mint 87-szer kell dönteni az útkereszteződések előtt, hogy melyik a helyes irány. De akinek már rutinja van a nappali kiútkeresésben, éjszaka is nekivághat az izgalmas túrának, ugyanis szombatig mindennap délelőtt 10-től éjfélig várják a szervezők a kalandorokat.

A szellemi és fizikai játék mellett egyéb programokon is részt vehetnek az érdeklődők: lehetőségük lesz állatsimogatásra, íjászatra, sárkánykészítésre és -eregetésre, lovaglásra, s aki nagyon izzasztónak találja a kiútkeresést, motoros csónakázásra indulhat a közeli Maroson.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lovas fogat reneszánsza

Fúvószenével, mazsorett- és néptáncbemutatóval nyílt meg szombaton reggel félúton Makó és Apátfalva… Tovább olvasom