Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Ismét segít Makón Hanna alapítványa

Makó - Ismét segít az a makói nonprofit alapítvány, amit egy másfél éves korában elveszített kislány, Nagymáté Hanna emlékére hívtak életre a szülei. Most egy családi központot készül indítani gyermekmegőrzővel és különböző programokkal, rendezvényekkel.
Ismét hallat magáról a makói Nagymáté Hanna Alapítvány: ezúttal Kikelet családi kikötő néven gyermekmegőrzőt is magában foglaló családi rendezvényközpontot nyit a Deák Ferenc utcai szolgáltatóház egyik emeleti helyiségében. Az alapítványt egy másfél éves korában, máig vitatott kórházi kezelés miatt elveszített kislány emlékére hívták életre szülei, azzal a céllal, hogy segítsen a gyermekeken, a szülőkön és az apróságok életét szívügyüknek tekintő orvosokon. Korábban megírtuk: az alapítvány támogatására felhívó reklámfilmet forgatott Makón az egykori Nagy Ő, a teniszcsillagként ismert Noszály Sándor, és arról is beszámoltunk, hogy a számlájukra befolyt pénzből, meg egy jótékonysági koncert bevételéből kétszázezer forint értékű, sürgősségi műszereket tartalmazó táskát kapott a város gyermekorvosi ügyelete.

Most pedig egy úgynevezett családi rendezvényközpont nyitására készül a világhálón is elérhető (www.hannaalapitvanya.gportal.hu) alapítvány.

Kibérelték a Deák Ferenc utcai szolgáltatóház egyik emeleti helyiségét, és helyi vállalkozók segítségével már rendbe is hozták, kifestették a két termet. Az egyikben gyermekmegőrző működik majd, a másikban pedig babák, mamák és családok számára szerveznek olyan programokat, mint például terhes- vagy baba-mama torna, kézműves foglalkozás, zenebölcsőde. Az édesanya, Farkas Éva lapunknak elmondta: terveik szerint a megőrző már február közepén megnyit, a programok pedig – amelyekhez neves szakemberek ajánlották fel segítségüket – márciusban indulnak.

Segíthetünk az alapítványnak

Az alapítvány és a Kikelet családi kikötő működésének támogatására több helyen folyik gyűjtés a városban. A főtéri üzletsor több üzletében, valamint az egykori Bartók-iskola épületében urnák fogadják az egy-és kétforintosokat. A szervezők ugyanakkor a gyermekmegőrzőbe szívesen fogadnak felesleges bútorokat, a gyerekeknek pedig könyveket, játékokat. Aki ilyesmit ajánlana, a 30/657-7183-as számon keresheti Farkas Évát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint egymillióval tűnt el a postás Kiszomboron

Kiszombor - Információink szerint 1,2 millió forinttal tűnt el az a kiszombori postás, a huszonnyolc esztendős Kis Attila, aki ellen a rendőrség csütörtökön elfogatóparancsot adott ki. Tovább olvasom