Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Ivancsics Ilonát most is Jutkának szólítják

Maroslele - A Szomszédok című teleregény tanárnőjeként ismerte meg az ország, és máig Jutkának szólítják a rajongók az utcán, de már nem vállalna szappanopera-szerepet Ivancsics Ilona. Ügyel nőiességére: sportol, egészségesen él, és a legfontosabbnak a pozitív életszemléletet tartja. A hétvégén Maroslelén járt, ott adott interjút lapunknak.
- Emlékezetes színházi és filmalakításai is voltak-vannak, de az ország igazán a Szomszédok című teleregény tanárnőjeként ismerte meg. Mennyire határozta ez meg további pályáját, és milyen emlékei vannak arról az időszakról?
– Jó érzésekkel emlékszem vissza azokra az időkre, azt látom, máig népszerű a sorozat. Már felnőtt egy olyan generáció is, amelyik a neten nézi, és számukra kordokumentum is egyben, érdeklődve nézik például az akkori viseletet vagy az autókat. Mind a mai napig előfordul, hogy az utcán Jutka néven szólít meg valaki, így hívták ugyanis azt a gazdagréti panellakásban élő tanárnőt, akit alakítottam. Akinek a figurája egyébként ebből a szempontból távol állt tőlem, hiszen vidéki lány vagyok, és ma is kertes házban, Szentendrén élek.

– Tartja a kapcsolatot azokkal a kollégákkal, akikkel annak idején együtt játszott?
– Amikor a sorozat 1999-ben véget ért, mindenkit másfelé sodort az élet, de például Fehér Annával játszottam együtt színpadon is. Viszont minden évben összejövünk karácsony táján egy vendéglőben egy baráti beszélgetésre – sajnos évről évre kevesebben. Szerettem a Szomszédokat, büszkén vállalom, része az életemnek.

Ivancsics Ilonát a Szomszédok Jutkájaként ismerte meg az egész ország. A szerző felvétele
Ivancsics Ilonát a Szomszédok Jutkájaként ismerte meg az egész ország. A szerző felvétele

– Nézi a most futó szappanoperákat? El tudná képzelni, hogy szerepet vállal valamelyikben?
– Nem nézek gyakran tévét, nem követem naprakészen a most futó sorozatokat, ezért nem tudok róluk megalapozott véleményt mondani. Azt gondolom azonban, nem szívesen vállalnék egyikben se szerepet. A Szomszédok egy ízig-vérig magyar sorozat volt magyar élethelyzetekkel, problémákkal, a magyar valóságról szólt – a mostaniak viszont, úgy érzem, idegen sémákat követnek, ráadásul gyakran nem is színművészek, hanem celebek szerepelnek egy-egy részben. Ettől függetlenül természetesen ezeket a sorozatokat is lehet nézni és szeretni.

– Mivel foglalkozik manapság?
– Szabadúszó színész vagyok, a párommal, Sebők Péterrel alapítottunk egy Száguldó Orfeum nevű társulatot, és nevéhez hűen ezzel járjuk az országot. Főként vidám, zenés darabok és gyermekelőadások szerepelnek a repertoárunkban. Nincs állandó játszóhelyünk, gyakran járunk vidékre, és ezek a fellépések nagyon nagy élményt jelentenek a számomra. A fővárossal ellentétben itt a közönség számára egy-egy előadás igazi ünnep, és fantasztikus érzés érezni azt a szeretetet, amivel fogadnak bennünket.

– Minek köszönheti, hogy ma is ennyire fiatalos?
– Akinek a színpad az élete, az nem engedheti meg magának, hogy ne adjon a külsejére. Én sokat tornázom, és kerékpározom a párommal együtt Szentendrén és környékén, emellett az étrendem is egészséges. Szenvedélyem a biokertészkedés, kora tavasztól kint dolgozom, sok saját termesztésű zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok. De ami talán a legfontosabb, az a pozitív életfelfogás. Ennek köszönhetem, hogy bár természetesen nekem is voltak nehezebb periódusaim, mindig fel tudtam állni, tovább tudtam lépni.

Olvasóink írták

 • 8. 3évesférfi 2010. március 11. 09:29
  „7: Mindig van valaki, aki ezt bemondja, tök mindegy, mi a hír. Most te vagy a nyertes. Gratulálok.”
 • 7. skid 2010. március 09. 16:36
  „Mekkora hír.”
 • 6. soligor 2010. március 09. 15:52
  „szép nő!!”
 • 5. superlamps 2010. március 09. 15:34
  „Jaja Liptai Julcsi barátnőjeként jelent meg,utána elszerette tőle Kristófot:DDD”
 • 4. IVY 2010. március 09. 15:27
  „Az utolsó néhány évet már nem néztem, mert idegesített benne a Komlós Juci állandó nyugdíjas nyavalygása.
  Ha jól emlékszem, -a tirpák Liptai is itt tünt fel elöszőr, ugye?”
 • 3. kisscitrom 2010. március 09. 15:05
  „Én is néztem egy kettőt, s megállapítottam, hogy mennyivel szebb lehetett akkor az élet:)
  Jah és hogy Ábel Anitának szőrös volt még a hóna alja:D”
 • 2. Ányez 2010. március 09. 14:51
  „Én is nagy rajongó vagyok! Nemrég beteg voltam, aminek az egyik rettentő nagy előnye az volt, hogy délelőttönként tudtam nézni a régi részek ismétléseit. :-)”
 • 1. superlamps 2010. március 09. 14:09
  „imádtam/imádom ezt a sorozatot.Lehet néha kicsit esetlen,unalmas volt,de legalább színészek játszottak benne.Sajnos a legnagyobbak elmentek már mint:Raksányi Gellért,Zenthe Ferenc,Palócz László,Máriáss József stb :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzhez jutnak a makói cipőgyáriak?

Makó - Hamarosan mégis pénzhez juthatnak az egy esztendeje bezárt makói cipőgyár dolgozói, akik… Tovább olvasom