Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

JAGólyával kezdődött a tanév

Négy osztály újdonsült ötödikesei és kilencedikeseit avatták gólyává a napokban a makói József Attila Gimnáziumban. A kétnapos gólyatábort már másodjára rendezték meg, a városban egyedülálló módon.
A JAGólyát, azaz a József Attila Gimnázium Gólyatáborát a tavalyi sikere után immáron másodjára rendezték meg a Maros-parti városban. Habár az esős idő keresztbe tett a programoknak, a jó hangulat így sem maradt el. Az előző évhez képest a helyszínt illetően változás történt, hisz a rossz idő miatt a Maros-part helyett az iskola épülete adott otthont a rendezvénynek.

A szerző Felvételei
A szerző felvételei

A kétnaposra nyúlt táborban az új diákok megismerkedtek iskolájukkal, tanáraikkal, osztálytársaikkal. Csütörtökön csapatépítő téringen, retró akadályversenyen vettek részt, míg másnap „Nyomot hagyunk" néven osztálytermeik kidíszítésen dolgoztak a gyerekek. A „Tantárgyi mozaik" foglalkozásokon a szaktanárok mintaórát tartva ismertették meg új diákjaikat a tantárgyukba tartozó ismeretekkel. A feladatok után a megéhezett társaságot bográcsos paprikás krumplival kínálták. A tábor az iskola együttesének, a Firefive koncertjével, majd a gólyaesküvel zárult.


A iskola célja a gólyatáborral kapcsolatban az volt, hogy a diákok közelebb kerüljenek osztálytársaikhoz, és hogy ne idegenekként térjenek be az első napon. – Szeretnénk, hogy ebben a kisvárosi környezetben érezzék otthon magukat, éppen ezért a várossal, innen elszármazott ismert emberekkel kapcsolatos kérdéseket tettünk fel a vetélkedőn – mondja Huszár Szabolcs, szervező.

A rendezvény programjait tovább színesítette az is, hogy a média szakos diákok közös szerkesztőséget alkotva írták a külön erre az alkalomra írt iskolaújságot, amit minden kis gólya megkapott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készülnek a hagymafesztiválra

A jövő hét végén, szeptember 7-én és 8-án rendezik meg a sorrendben 23. Nemzetközi Hagymafesztivált Makón. Tovább olvasom