Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Játszóház lesz a makói Korzóban

Makó - A Barátok köztből is ismerős makói születésű színművész, Veréb-Tóth Krisztina nyit játszóházat az évek óta üresen álló Korzó épületében.
A makói városközpont kissé lepusztult, de így is egyik legpatinásabb épülete a Korzó, amely egykor kaszinó, mozi, legutóbb pedig kínai ruházati bolt volt, három éve állt üresen. Az év vége előtt újra kinyit, játszóház lesz benne – jelentette be csütörtökön Buzás Péter polgármester, aki városházi szakemberek és a leendő bérlő, Veréb-Tóth Krisztina színművész társaságában nézte meg belülről, milyen állapotban vészelte át az elmúlt éveket az épület. Mint a város első embere elmondta, az önkormányzat helyi vállalkozók közreműködésével felújítja a 309 négyzetméteres ingatlant, és kedvezményes, négyzetméterenként 200 forintos díjért adja ki, ez azonban a szerződés 5 esztendeje alatt fokozatosan emelkedni fog 800 forintra. A kedvezményes díj magyarázata: a Korzóban játszóház lesz, amit sok helyütt önkormányzati támogatással, nonprofit alapon működtetnek.

A makói születésű Veréb-Tóth Krisztina játszóházat álmodott a patinás Korzóba. A szerző felvétele
A makói születésű Veréb-Tóth Krisztina játszóházat álmodott a patinás Korzóba. A szerző felvétele

A makói születésű, most a fővárosból hazaköltöző Veréb-Tóth Krisztina nem csak a makóiak számára lehet ismerős: korábban az Over-
dream zenekar énekesnője volt, színművészként pedig játszott a Kisváros, a Szeress most! és a Barátok közt című sorozatban is. A Sajtkukac játszóházhoz az inspirációt 18 hónapos kislánya adta, akivel rendszeresen járnak hasonló helyekre – egyébként maga is dolgozott ilyenben. Az igényeket előzetesen ezer szórólappal mérte fel, és kiderült, a válaszadók több mint 90 százaléka jónak tartja az ötletet. Azt ígérte, különleges, egyedi felszereltségű játszóház lesz ez izgalmas, a különböző készségeket is fejlesztő játékokkal. Két-három szakképzett, tapasztalt ember fog itt dolgozni, akiket hoz magával; rendszeresen lesznek különböző rendezvények, gyermekkoncertek, színészeket is várnak. Azt is elárulta, hogy néhány hét múlva újra láthatják a nézők a Barátok közt epizódjaiban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóipari beszállító vesz portát Makón

A H. O. W. Project Kft. nagyrészt német autóipari cégeknek dolgozik, a kecskeméti Mercedes-gyárral is kapcsolatban áll. Tovább olvasom