Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Játszóház nyílt Ferencszálláson

Ferencszállás - A napokban adták át Ferencszálláson, a faluházban azt a játszóházat, amelyet a 9 éve alapított Elesettekért Alapítvány közreműködésével, civil önkéntesek bevonásával alakítottak ki.
Az alapítvány uniós finanszírozással, 9 millió forintos program keretében igyekszik hasonló akciókkal népszerűvé tenni az önkéntesség gondolatát Ferencszálláson, Klárafalván, Kiszomboron és Kübekházán. Az eddig eltelt 9 hónapban a programhoz 250 önkéntes csatlakozott, akik eddig 3000 órányi munkát végeztek ellenszolgáltatás nélkül. Segítettek 15 közösségi ünnepség megszervezésében, rendeztek karácsonyi cipősdoboz-akciót, részt vettek faluszépítésben, használtruha- és játékbörze szervezésében, készítettek és osztottak ajándékokat, ételt a rászorulóknak.

A játszóház szeptembertől rendszeresen nyitva tart. Fotó: DM/DV
A játszóház szeptembertől rendszeresen nyitva tart.
Fotó: DM/DV

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A ferencszállási Kicsinyek Játszóházában féléves kortól kisóvodás korig játszhatnak a gyermekek készségfejlesztő játékokkal. Jani János polgármestertől, aki az eddigi munkáért köszönetet mondott az alapítványnak, és külön is a szakmai vezetőnek, Csapóné Katkó Tímeának, megtudtuk: a játszóház egyelőre alkalmanként, igény szerint fogadja a gyerekeket, szeptembertől azonban rendszeresen nyitva lesz. A következő napokban a kiszombori és a kübekházi hasonló játszóházakat is átadják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hallássérültek sportoltak a Maros-parton

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének makói csoportja tartott sportnapot a Maros-parton szombaton. Tovább olvasom