Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Javítják a 43-as utat

Előfordult, hogy húsz percet is várakozni kellett a Ferencszállásnál felmart úttest újraaszfaltozása miatt, miközben megindult visszafelé a Romániából Nyugat-Európába tartó vendégmunkás-áradat. A rekonstrukciót ráadásul félbe kellett hagyni – sürgősebb volt egy másik útszakasz javítása.
Augusztus utolsó hetétől megindult „visszafelé", azaz Nyugat-Európa irányába az a román vendégmunkástömeg, amelynek megjelenése növeli a balesetveszélyt ezen az úton. Éppen ezekben a hetekben kezdtek az útvonal bizonyos szakaszainak felújításához.

– Szegedre szerettem volna bejutni busszal, de a várakozás miatt majdnem lekéstem a találkozómat – mondja a Makón élő Balázs Mária, akinek a múlt héten többször is a megyeszékhelyen kellett ügyet intéznie. – Nem számítottam nagy késésre, így nem mentem korábbi járattal, pedig úgy jobban jártam volna, mert Ferencszállásnál akkora sor tömörült össze, hogy nem is láttuk a végét. Azt hittük: baleset történt, de kiderült, hogy az útfelújítás miatt kellett várakoznunk csaknem húsz percet.

A munkások egyébként néhány nap alatt végezhettek volna az egy kilométeres szakasz teljes útburkolatcseréjével, ám néhány napja levonultak, és a felmart aszfalton félpályás útlezárással haladhat lépésben a forgalom. Ez, persze sokszor nem zavarta a külföldi rendszámú járműveket, amelyek sofőrjei, ha kevesen látták, ötvennel-hatvannal is nekivágtak a bordás úttestnek, nem kímélve autójuk futóművét.

– Amint a közbeszerzési pályázatot megnyertük, megkezdtük az útszakasz felújítását. Annak érdekében, hogy minél hamarabb jó útfelületen közlekedhessenek azok, akik ezen a szakaszon áthajtanak, sajnos várakozni kell – mondta lapunknak Rigó Mihály, a Csongrád Megyei Állami Közútkezelő Kht. műszaki igazgatója. Hozzátette: a közel egy kilométeres szakasz felújításán jelenleg azért nem dolgoznak, mert a kivitelező egyszerre több munkát is végez, és most sürgetőbbnek ítélte meg a Vásárhely és Kardoskút közötti útszakasz burkolatának befejezését. Ám napokon belül befejezik a ferencszállási szakasz munkálatait is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágeső a palotai fúvósoknak

Romániában, a Brassóhoz közeli Kőhalmon vendégeskedett a csanádpalotai Dér István Általános Iskola… Tovább olvasom