Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Jó kormányzást országosan és helyben is

Makón - Négyen kapták meg a Makó Város Emlékérmét: Kiss Jenő Ferenc szobrász, Prokai Gábor művészettörténész, Török Péter tájépítész és Tóth Attila művészeti író.
Az ünnep előestéjén a Jobb Makóért Egyesület Szent István téri ünnepségén Farkas Éva, a Fidesz polgármesterjelöltje államalapító királyunkat úgy jellemezte: a változás embere volt, képes volt bátran megújítani Magyarországot. Szent István példája arra szólítja a makóiakat is, hogy legyen erejük ősszel megnyitni a változás kapuját – tette hozzá a helyhatósági választásra utalva. A műsort többek között Szilágyi Éva operaénekes, a Maros táncegyüttes és a United zenekar fellépése színesítette.

Fotó: DM
Fotó: DM

A másnapi központi ünnepség szónoka, Marosvári Attila alpolgármester Buzás Péter polgármester köszöntője után többek között arról beszélt, hogy Szent István óta még soha nem volt kérdés, hogy a Nyugathoz tartozunk-e, a keleti orientáció csak átmenetileg, külső erők hatására merült fel. Kiemelte: első királyunk öröksége országosan és helyben is a jó kormányzásra int; nyitottságra, sokszínűségre, a kis közösségek és a vállalkozások támogatására. Az estét fúvóskoncert, tűzijáték és utcabál zárta a Voc-Art együttessel.

A Makó Város Nevelésügyéért elismerést Kondrát Zoltánnak, a belvárosi református egyházközség elnöklelkészének, illetve Kincses Tímea iskolaigazgató, a Makó Város Biztonságáért kitüntetést pedig Garan János mezőőr kapta. A sportkitüntetést Ménesi Gábor sportvezető, az egészségügyit Rácz Miklósné, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás irányítója, a közművelődésit Gilinger Ildikó, a Városi Vegyeskar karnagya vehette át a polgármestertől, míg a közszolgálatit Dévényi Zsuzsanna, a városháza köztisztviselője. Makó Város Emlékérmét 4-en kapták meg: Kiss Jenő Ferenc szobrász, Prokai Gábor művészettörténész, Török Péter tájépítész és Tóth Attila művészeti író.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felrázzák a lakótelepieket Makón

A központi lakótelepi övezet számára szervez közösségépítő programokat az elkövetkező egy évben a Jobb Makóért Egyesület. Tovább olvasom