Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Jobb a borház a T. Háznál

Makó - A honatyaságtól most búcsúzó Buzás Péter Makó polgármestereként tovább folytatja politikusi pályafutását, elődei közül azonban nem mindenki maradt a közélet küzdőterén. Mihály Zoltánból vendéglős lett, Dán János pedig visszatért az állatorvosi hivatáshoz, de a helyi közéletben továbbra is aktív Gazdag Jánosnak sem hiányzik a nagypolitika.
A rendszerváltás után Makó első szabadon választott képviselője az MDF-es színekben mandátumhoz jutott Mihály Zoltán volt. Az egykori honatya szakított a közéleti szerepvállalással: ma sikeres vendéglős, és ezt is nagy elszántsággal, kitartással csinálja. Övé a makói Szent Gellért borház és étterem, de ő bérli Kiszomboron a Rónay-kúriát is. Azt mondja, egyáltalán nem hiányzik neki a politika, de négyéves képviselői megbízatásáról azt állítja, szép időszak volt. Sokat dolgozott annak idején Makóért, még ha úgy is érzi, ezt a választók nem honorálták ciklusa végeztével.

Politikus maradt Mihály Zoltán utódja, Gazdag János, aki az MSZP jelöltjeként szerzett egyéni mandátumot. Igaz, nem az országos, hanem a helyi közélet szereplője: jelenleg is önkormányzati képviselő Makón, illetve a megyei közgyűlésben – mindkét helyen bizottsági elnöki tisztséget visel. Ő azt mondta, a helyi közéletben is megtalálta céljait, feladatát, mindig van teendője, így nem hiányzik neki az országos politika. De azért sem, mert – mint fogalmaz – a Fidesz olyan módszereket vetett be a hatalom megszerzése érdekében, amiket az ő gyomra nem tud bevenni.

Mihály Zoltán a vendéglátásban találta meg a továbblépés lehetőségét. A szerző felvétele
Mihály Zoltán a vendéglátásban találta meg a továbblépés lehetőségét.
A szerző felvétele

Gazdag János 1998-ban Dán Jánosnak adta át a stafétabotot, aki a Független Kisgazdapárt színeiben jutott parlamenti mandátumhoz. Miután ciklusa véget ért, visszatért eredeti civil foglalkozásához, állatorvos Makón. Úgy emlékszik vissza a kupola alatt eltöltött 4 évre, hogy rengeteg munkát fektetett bele – minden bizonnyal ő szólalt fel a legtöbbször a makói honatyák közül. Érdeklődése a közélet iránt megmaradt, de miután egykori pártja sincs már meg, nem is tud válaszolni arra a kérdésre, hiányzik-e neki a politikai szerepvállalás.

A Makó egyéni képviseletében Dán Jánost követő Martonosi György két cikluson át volt tagja az Országgyűlésnek. Először 1998-ban a Fidesz listájáról került be az Országházba, majd 4 év múlva mint a 7. választókerület egyéni képviselője. Ő sem szakított a közélettel: Maroslele polgármestere. Parlamenti tapasztalatainak, kapcsolatainak jó hasznát veszi, de nem hiányzik neki az országos politika. Első, kormánypárti ciklusára jó érzésekkel gondol vissza, mert termékeny volt, a második viszont ellenzékben nehéz volt. Akkor olyan stílus és hangnem uralkodott el, ami tőle távol áll – mondja.

Olvasóink írták

 • 5. madártej 2010. május 09. 18:31
  „Szépek a muskátlik Zoli, de egy-két tő fehér feldobná a sok vöröset...”
 • 4. lacipapa68 2010. május 08. 21:36
  „Tisztességes polikust látott már valaki?A politika a lopás államilag elismert legmagasabb szintű formája.”
 • 3. M@M 2010. május 08. 19:40
  „Gazdag János a havi milliós fizetés fejében egyszer 16 másodpercet szólt a T. ház munkájához."Bocsikaaaa.....én nem gazdagpista vagyok hanem Jani...hukkkk...... Ez azért megért vagy 40-50 milliót a választópolgároknak.....nem? Szinte ingyen volt!!!!”
 • 2. zolcsi44 2010. május 08. 19:28
  „Nem kellene a kellőnél pozitivabban feltüntetni az elődöket. Mindengyiknek volt un. szar ügye , amiről a közvélemény nem mindig az igazségnak megfelelőeen értesült. Pl. Dán ur traktoros felvonulásának megszervezése. Ki-miért buzditotta fel, kinek a rokona??? stb. Millio kérdés, ami válasz nélkül maradt.
  A "fröcsös Gazdag" nem én találtam ki. Ugy hallottam én is. Jo volt ez az Ország Házában????
  Mihály Zoli jo fej volt, most is az, nem lehet megvenni, esetlegbaráti alapon meghivni egyfröcsre.”
 • 1. cucusz 2010. május 08. 12:22
  „Savanyú a szőlő! Mondhatnánk ezeknek a volt képviselő uraknak, szerintem nagyrésze, nagyon szivesen elüldögélne a parlamentben, azért az apanázsért amit ott összeszed(hetne)!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyver van nálam! - fenyegetőzött a 19 éves rabló

Makó - Három helybeli fiatalembert vett őrizetbe a makói rendőrség, akik megalapozottan… Tovább olvasom