Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Jól vannak a román buszbaleset sérültjei

Az öt sérült közül kettőnek nyolc napon túl gyógyuló sérülései vannak, de mindannyiuk állapota stabil.
Jól van az az öt ember, akik egy román busz hétfői balesetében sérültek meg az M43-as autópálya földeáki lehajtójánál - tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Traumatológai Klinikájának tanszékvezető főorvosa kedden az MTI-t.

Süveges Gábor elmondta: az öt sérült közül kettőnek nyolc napon túl gyógyuló sérülései vannak, de mindannyiuk állapota stabil. Négyen szerdán hazatérhetnek, egy beteg pár napra még Szegeden marad megfigyelésre.
Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a busz sértetlen utasaiért hétfőn este mentesítő busz érkezett és folytatták útjukat Romániába.

A román busz hétfőn reggel sodródott le az útról az M43-as autópálya makói elkerülőjének körforgalmában, a földeáki lehajtónál. A kétszintes – a járművön olvasható feliratok szerint Olaszország és Románia között közlekedő - busz ablakait a tűzoltók több helyen is kitörték, azokon keresztül menekítették ki az utasokat.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn elmondta, a helyszínről tizenhárom embert vittek kórházba a mentők, az elsődleges adatok szerint közülük ketten sérültek meg súlyosan.
A rendőrség tömegszerencsétlenséget eredményező közlekedési baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indított nyomozást – tudatta a százados.

A helyszínre érkező makói tűzoltók egy vízszállító járműhöz kötve stabilizálták a buszt, mert félő volt, hogy teljesen felborul. A busz sértetlen utasait, tizenkilenc embert a makói rendőrkapitányság épületébe szállították, és ott enni és inni kaptak.

Nem talált hiányosságot a közlekedési hatóság a román busz balesetének helyszínén

Helyszíni felülvizsgálatot tartott a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége és a Magyar Közút NpZrt. megyei igazgatósága a román busz hétfői balesetének helyszínén, a makói elkerülőút csomópontjánál, érdemi hiányosságot nem találtak - tájékoztatta a kormányhivatal szóvivője az MTI-t.

Varga Márta közölte, hogy a szakemberek a táblákban, burkolati jelekben, egyéb forgalomtechnikai elemekben, a burkolat állapotában nem találtak érdemi hiányosságot, amelyre a baleset visszavezethető lenne.

A balesetet nagy valószínűséggel a sebesség nem megfelelő megválasztása okozta, és a látási viszonyokat köd is nehezíthette. Emiatt történhetett, hogy az autóbusz vezetője a körforgalom szabályosan kialakított íveit nem tudta bevenni, és a külső íven, átszakítva a szalagkorlátot, árokba zuhant - áll a közleményben.

A helyszíni szemle tapasztalatai alapján arról döntött a hatóság, hogy kéri a közútkezelőtől a csomópont előtt mindkét főúti irányból - az M43-as autópályáról letérők és a Nagylak felől az autópályára érkezők részére - kihelyezett szabályos és jelenleg is jól látható "60km/h-s sebességkorlátozás" és a körforgalomra figyelmeztető táblák új, sárga hátterű kiemelését és az útpálya bal oldalán történő megismétlését.

A baleset sérültjei közül jelenleg öt embert ápolnak a szegedi traumatológiai klinikán, ők jól vannak - közölte korábban Süveges Gábor tanszékvezető főorvos.

Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a busz sértetlen utasaiért hétfőn este mentesítő busz érkezett, és folytatták útjukat Romániába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem mindenkinek tetszik a Makovecz-emlékmű

A szakmai zsűri jó szívvel fogadta, a makóiaknak viszont egy internetes szavazás tanúsága szerint nem tetszik a karosszékben ülő, fej nélküli angyalt ábrázoló szobor. Tovább olvasom