Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Jövőre is lesz húsosfazék-fesztivál

Sikeresen zárult tegnap Makó első húsosfazék fesztiválja. A Szent Gellért Borházban a finom ételek mellett a népi kultúrát is élvezhette több mint félezer vendég.
Az első csanádi húsosfazék- fesztiválra és kézműves kirakodóvásárra több mint félezren voltak kíváncsiak a hét végén, így biztos, hogy hagyományt teremtett a rendezvény. Mihály Zoltán főszervezőtől megtudtuk: jövőre is egy hasonló hétvégére készülhetnek a finom ételek és az igényes népzene, valamint a vidám programok kedvelői. A Szent Gellért Borházban megrendezett fesztivál fővédnökségét a város polgármestere, Buzás Péter vállalta, aki szombat délelőtt nyitotta meg a rendezvényt.

A rendezvényen a térség ételkülönlegességei közül válogathatott minden betérő: bogárzói birkapörkölt, csikóspusztai marhapörkölt és zombori körömmel, velővel gazdagított pacal, valamint a flekkenek kedvelői számára vaslapon sült fokhagymás tarja közül válogathatott, aki az ebédet a zenés programok mellett kívánta elfogyasztani. Este pedig például gacsibai kemencés hagymás csülköt, lelei, kemencében sütött kacsát, pátfalvai kemencés szármát kínáltak az ínyenceknek. A gasztronómiai élvezetek mellett kézművesvásár is várta a látogatókat.
Aki pedig duplázni akart, tegnap megtehette, hiszen a finomságokat a válogatott szakácsgárda újra elkészítette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig pusztít a belvíz Makón

A legtöbb makói, Makó környéki gazda a napokban jelenti be belvízkárát a falugazdászi irodában… Tovább olvasom