Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Jövőre is lesz Makói Muzsika

Makó - Az eső sem tudta tönkretenni a Makói Muzsika vasárnap esti záró előadását, a Jekyll & Hyde című musicalt. A nyári fesztivált jövőre is megrendezik – a program most még természetesen meglepetés.
A Hagymaház szabadtéri színpadának háromezer férőhelyes nézőtere vasárnap este annak ellenére is megtelt, hogy a kilenc órai előadáskezdés előtt mintegy fél órán át zuhogott az eső. Az előzetes égi áldás keveseket riasztott el, és az első felvonás – noha lehetett látni a villámok cikázását – egy cseppnyi zápor nélkül múlt el. A húszpercnyi szünet után aztán újra szakadni kezdett, ám a legtöbben kitartottak, megvárták, amíg kitisztul az ég. A kényszerű intermezzo után a Musical Színház lelkes társulata folytatta az előadást, és egy pazar zenés darabbal ajándékozta meg a közönséget. Az egyetlen zavaró tényező talán az volt, hogy a két kivetítőernyőről olykor eltűnt a kép – ezt leszámítva azonban látványos, a műfajhoz illő show-ban lehetett része a végén vastapssal búcsúzó publikumnak.

A közönség kitartása, szeretete mélyen meghatotta a Budapesten épp állandó helyet kereső, egyébként pedig szerte az országban rendszeresen turnézó társulat tagjait. A darab rendezője, egyben címszereplője, Molnár László lapunknak elmondta: ugyanolyan elhivatottsággal készült a csapat a makói előadásra, mint bármelyik másikra. Természetesen mindent élőben énekeltek el, és igyekeztek maximumot nyújtani.

A Musical Színház egyébként eddig három előadást hozott Makóra: a vasárnapin kívül tavaly az Evitát, egy esztendővel korábban pedig a Jézus Krisztus szupersztárt. Természetesen jövőre is szívesen jönnének. Hogy milyen darabot választanak majd a gazdag repertoárból, azt Molnár László egyelőre nem tudta megmondani, annyit azonban megígért: a makói közönség számára mindenképp meglepetés lesz az előadás.

Bálint Márta, a Makói Muzsikát szervező Közművelődési Kht. igazgatója ugyancsak sikerként értékelte a vasárnapi előadást és az egész fesztivált is. Különösképp örült annak, hogy nemcsak a Benkó Dixieland Band koncertjére és a musicalbemutatóra telt meg a nézőtér, de az operagálára is meglepően sokan váltottak jegyet – pedig, bár a belépők ára továbbra is jelképesnek mondható, a múlt évihez képest emeltek az árakon. A folytatásról elmondta: a program egyelőre meglepetés, többféle produkcióban is gondolkoznak még, annyi azonban már most biztos, hogy jövőre is a zenei sokszínűség jegyében láthat majd három előadást a közönség. Hozzátette: komoly jegyáremelésre nem kell számítaniuk a makói zenebarátoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói Maros-part: ideális piknikhely

Makó - A hatvanas éveket idéző küllemével is hangulatos pihenőhely a makói Maros-part, amelyet… Tovább olvasom