Délmagyar logó

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 21°C | 32°C Még több cikk.

Jövőre lesz bankautomata Maroslelén

Maroslele - Bár korábban csaknem lemondtak róla, már tervezik az épületet, amiben helyet kaphat Maroslelén a pénzkiadó automata. Bank is van, amely vállalja az üzemeltetést.
– Lesz bankjegykiadó a faluban, amire a községháza régi szárnyának elbontásával, majd újjáépítésével tudunk lehetőséget teremteni – nyilatkozta lapunknak Martonosi György polgármester.

Mint megírtuk, a 2084 lelkes község lakói 2 esztendeje a Facebookon jelezték igényüket erre, mondván: sokan rendelkeznek bankkártyával, amit viszont csak vásárlásra tudnak használni, helyenként bizonyos összeg felett, a takarékban pedig olykor órákig állnak sorban, és hétvégén utazni kell a pénzfelvételért.

Mint emlékezetes, az önkormányzat akkor az ügyben a Pillér Takarékszövetkezettel próbált egyezségre jutni, egyedül ennek a pénzintézetnek van ugyanis fiókja a faluban. A tárgyalások azonban zsákutcába jutottak, mert a takarékszövetkezeti székház átalakítása sokba került volna, és a költségekhez a községnek is hozzá kellett volna járulnia. A régi épületszárny újjáépítése ezt a problémát azért oldja meg, mert úgy tervezték meg, hogy abban nemcsak a helyi rendőrőrs, de a pénzintézet is elfér, méghozzá a bankautomatával együtt. A bank ezt a helyet 20 évre térítésmentesen megkapja az önkormányzattól, cserébe pedig átadják a falunak azt az épületet, amiből kiköltöznek.

Az épületszárny újjáépítése így az eredetileg tervezett 60 milliónál ugyan többe fog kerülni, de a falu vezetése már igényelt plusz központi támogatást. Martonosi reményei szerint jövő tavasszal avatják az új épületrészt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mezőgazdasági vontató égett Csanádpalota és Nagylak között

Félpályán halad a forgalom! Tovább olvasom