Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Julianna is megérte a százat

Apátfalva - Saját bevallása szerint szülei ajándékozták meg a hosszú élet lehetőségével az apátfalvi Bálint Mihálynét, aki most ünnepelte 100. születésnapját. Végigdolgozta az egész életét, mégis mosolyogva emlékszik mindenre – manapság szívesen beszélget az utcára kiülve.
Úgy gondolja, genetikai adottságainak köszönheti a hosszú életet az apátfalvi Bálint Mihályné, aki most töltötte be a századik esztendejét. A jeles ünnepen nemcsak népes rokonsága, fia és lánya, 2 unokája és 3 dédunokája köszöntötte, de még a falu polgármestere, Varga Péter is.

Az ünnepeltet Imre Juliannaként anyakönyvezték egy évszázada. Bár az egész életét munkával töltötte – hagymát, gyökeret termeltek férjével együtt, akit 10 éve veszített el –, azt mondja, nagyon jó élete volt. Hogy mi a hosszú élet titka? Úgy gondolja, ez a szüleinek köszönhető, hiszen ők, de a testvérei is meghaladták a kilencvenedik esztendőt.

Bálint Mihályné mosolyogva emlékszik az eddig megélt száz esztendőre. A szerző fotója
Bálint Mihályné mosolyogva emlékszik az eddig megélt száz esztendőre. A szerző fotója

Mostanában a legszívesebben tévézik, vagy kiül az utcára beszélgetni. Újságot már nem olvas, mert a szeme már gyenge, és hosszabb sétákra nem vállalkozik, de az udvarba még kijár, és a tojásokat behozza a tyúkoktól. Amúgy jó az étvágya, együtt eszik a családdal. Amíg beszélgettünk vele, végig mosolyogva mesélt – olyan derűvel és szeretettel, ami talán csak azoknak adatik meg, akik megérik a száz esztendőt.

Olvasóink írták

 • 4. wzsuzsa51 2009. július 31. 16:55
  „A néniről sugárzik a derű, a kiegyensúlyozottság, látszik, hogy békében van a világgal. Adjon az isten neki erőt, egészséget, szeretetteljes környezetet, éljen még sokáig.”
 • 3. nitlafe 2009. július 28. 17:54
  „Nagyon szép kor! Az a szellemi frissesség, nemes öntudat, mely a képről is sugárzik bámulatba ejt! A Jóisten adjon még sok-sok örömteli mindennapot!”
 • 2. banew 2009. július 28. 16:52
  „Még sok szép évet kívánok a néninek jó egészségben!”
 • 1. besenyo 2009. július 28. 13:44
  „A Jó Isten éltesse még nagyon sokáig!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öthektáros labirintus a kiszombori kukoricásban

Kiszombor - Bölényt formáz az az útvesztő, amit Kiszombor határában vágtak lelkes fiatalok egy 5 hektáros kukoricatáblába. Tovább olvasom