Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Júliusban folytatódik a csatornázás Újvároson

Makó – Csatornázási fórumot tartottak kedd délután Újvároson. Az egy órás eseményen a legfontosabb tudnivalók hangzottak el úgy, mint forgalmi változások, a munka megkezdésének időpontja, lakossági teendők.
Július elsejétől folytatódik a csatornázás Újvárosban, a Váradi, Bárány, Szegfű, Nagycsillag és Hosszú utcák egyes pontjain. Ez volt a legfontosabb információ azon az utcafórumon, amelyet kedd délután tartottak a Váradi és Nagycsillag utcai kereszteződésben. Ortutay Miklós, projektvezető elmondta, az érintett területeken jövő héttől kezdődnek meg a munkálatok, amelyek magában foglalják a gerincvezetékek elhelyezését. Ez – az elmondások szerint – három hónapot vesz majd igénybe. A résztvevők megtudták, hogy a gerinchálózat elkészülte után átvizsgálják a rendszert és a lakóingatlant, ahová csak ezt követően kezdhetik meg a házi csatorna elhelyezését. Utóbbit érdemes a Szennyvízcsatornázási Társulat által minősített építési vállalkozók egyikével kiépíttetni. Annak, aki nem köt rá a csatornahálózatra, talajterhelési díjat kell fizetnie.

Mindenről tájékoztatták a környéken élőket. Fotó: Németh Marietta
Mindenről tájékoztatták a környéken élőket. Fotó: Németh Marietta

Mindent Makóról
A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.
Szó esett a kivitelezés folyamatáról, a közlekedési nehézségekről is. Az építésvezető, Spengler Tamás arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy a munkálatok maximum egy napig nehezítik meg az ingatlanokba való bejutást. Az építési vállalkozók a nap végén kötelesek az utcát a közlekedésnek átadni, azt a lehetőségekhez mérten rendbe hozni. Az LTP-vel és a házi bekötésekkel kapcsolatos teendőkről Marosvári Attila alpolgármester adott felvilágosítást, aki a panaszbejelentés módjára is felhívta a figyelmet. Javasolják, a munkálatok előtt, aki csak teheti, fotózza le az ingatlanja környezetét, járművét, hogy az esetleges problémák felmerülésekor igazolni tudja a kezdeti állapotokat.

A fórumon többen szóvá tették a munkálatok előnytelen időpontját. Kiss Imréné, a körzeti önkormányzati képviselője szerint ebben a városrészben sok mezőgazdasággal foglalkozó ember él, és a betakarítási időszakban a csatornázás nagyban megnehezíti a takarmány, hagyma hazaszállítást. Vannak, akik a közlekedés miatt aggódnak, míg mások a házuk körüli előkertet, bejárót féltik. Az építők ígérik, mindent az eredeti állapotokba állítanak majd vissza, és igyekeznek jó közlekedési lehetőségeket biztosítani.

A nehézségek ellenére a város vezetősége a lakosság türelmét és együttműködését kéri, hisz a beruházás közös érdekük.

Olvasóink írták

 • 4. makovaros 2013. július 04. 11:46
  „3. Kb úgy lesz ez helyrehozva ahogy a telefonos cső fektetésekor a járdák alatt, így előre elnézve ezt a egészet.”
 • 3. Lokálpatrióta 2013. július 03. 07:35
  „A kivitelezö azt teszi meg, amit a szerzödés enged neki vagy amit nem kérnek rajta számon. Ami nekem az egész projektböl hiányzik, az a szakértö felügyelet a város részéröl. Nem akarom elhinni, hogy nincsenek olyan emberei a városnak, akik felügyelik a munkálatokat és folyamatosan monitorozzák a kivitelezö(k) munkáját, és adott esetben azt mondják hogy "állj! Ez így nem jó!". Az a baj, hogy egy ilyen felügyelet hozzáértést és szakértelmet követelne... Egy ilyen embert sem láttam még, holott van olyan utca, ahol harmadik / negyedik alkalommal bontják fel / ássák ki újra a csöveket, mert " hopp ezt elnéztük - az utca másik vége felé kellene lejtenie az egésznek..." Eközben nem csak a szilárd burkolata tünt el az utcából, hanem a fák nagy része (mert kidöntötték a munkagépek), a házak elötti kiskertek eltüntek... kíváncsi leszek arra, hogy hogyan állítják majd vissza az eredeti állapotot és fogja e azt ellenörizni valaki?”
 • 2. jagoda194 2013. június 27. 11:50
  „Kivitelezők felelősségét kellene vizsgálni.”
 • 1. pog 2013. június 27. 09:01
  „ortutay jól meg csinálta a káoszt a városban...talán szakmailag képzettebb embert kellett volna erre a feladatra kijelőlni..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferenczi Károly fekve teker

Részeg lehetett, aki ezt a biciklit összerakta – ez volt a legviccesebb megjegyzés, amivel egyszer a makói Ferenczi Károly saját tervezésű fekvőkerékpárját fogadták. Tovább olvasom