Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Jut pénz a 43-as főútra 2009-ben is

Makó - Jövőre is biztosan lesz pénz azokra a beruházásokra, amelyek az M43-as sztráda megépítéséig biztonságosabbá teszik a jelenleg használt főútvonalat Makó térségében.
Milliós beruházások sorozata teszi biztonságosabbá a jelenleg túlzsúfolt 43-as főútvonalat 2010-ig, amikor is megépül az M43-as autópálya első, Makóig tartó szakasza. – A munkálatokra biztosan lesz pénz a jövő évben is – mondta el Csepi Lajos, a közlekedési tárca szakállamtitkára tegnap a térségi települések polgármestereivel tartott megbeszélésen Makón. Hozzátette: 2008-ban ez a pénz nyolcszázmillió forint volt, és valószínűleg jövőre is ennyi jut majd a különböző fejlesztésekre.
 
Buzás Péter makói polgármester a találkozón elmondta, bízik benne, hogy azt az ötletet is támogatja a minisztérium, amely szerint automata fényképezőgéppel ellátott sebességmérőket vásárolna a város. A biztonság további növelése érdekében az új kerékpárutak építése mellett a régieket is felújítanák.

Legutóbb egy éve tartottak ilyen egyeztetést az autópálya építéséről és a főút helyzetéről. A jelenlegi megbeszélésen kiderült: a polgármesterek egységes igényekkel fordulnak a tárca és a Magyar Közútkezelő Kht. felé a 43-as főút problémáinak megszüntetésével kapcsolatban.

Probléma pedig van bőven, hiszen Románia és Bulgária uniós csatlakozása óta a korábbinál is nagyobb forgalmat kell elviselnie ennek az útnak – és a mellette élő embereknek.

Jó helyre kerül a pályázati pénz

Az idén megnyert pályázatoknak köszönhetően Ferencszálláson és Klárafalván nyomógombos, Deszken pedig –  két helyen – forgalomirányító jelzőlámpát helyeznek el. Makónak három sikeres pályázata is volt, ezeknek köszönhetően került sebességmérő a főút mellé, és hamarosan körforgalom épül a jelenleg meglévő rendőrlámpás csomópont helyére. A lámpákat áthelyezik az Aradi utcára. Hasonló átkelő épül Apátfalván, ahova forgalomlassító településkaput is terveznek.

Olvasóink írták

  • 2. che 2008. november 16. 10:38
    „Mert azon nem lehet marakodni !”
  • 1. Nagy Margit 2008. november 10. 21:09
    „Kedves Fórumozók!
    A jó hír miért nem hír?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt sikeresebb a makói Pápay és a szegedi Klug

Makó - Egy év után úgy tűnik, jó döntés volt a két megyei fenntartású speciális iskola, a főként… Tovább olvasom