Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Kamionsor a román határ előtt

Nagylak - Nagylaktól a Magyarcsanád határát jelző tábláig ért péntek délután a Románia felé araszoló kamionok sora.
Nagylaktól a Magyarcsanád határát jelző tábláig ért péntek délután a Románia felé araszoló kamionok sora. Emiatt a rendőrök a Romániából érkezőket rögtön a nagylaki átkelőhely után Kövegy felé terelték, hogy ne duguljon be a 43-as út. Arra is ügyeltek, hogy a községek belterületén ne legyenek álló teherjárművek. Ilyen sor a rendőrség tájékoztatása szerint a hétvégi kamionstop előtt rendre előfordul, és estére általában elfogy.

Kamionsor a román határ előtt. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– Hetente kétszer-háromszor kialakul ez a helyzet – mondta lapunknak Gyarmati András nagylaki polgármester. Az átkelőhelyen napi 2800 kamion halad át. A „bedugulás" oka egyrészt az, hogy a járművek hullámokban érkeznek, másrészt, amikor a román oldalon bizonyos okmányokat be kell szkennelni, és át kell küldeni egy hatóságnak, lelassul az ügyintézés. – Gyűlöljük, ha Kövegy felé terelnek, mert a házaktól öt méterre mennek a kamionok – mondta a polgármester. – De ennek jövő nyáron vége lesz, elkészül az autópálya.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

180 ezerre büntették a pitvarosi polgármestert

A történet főszereplője a kocsija, amelyet egy közfoglalkoztatott javított. A községvezető fizetett a munkáért, mégis hibázott. Tovább olvasom