Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Káoszt találtak Magyarcsanádon

Magyarcsanád - Apróbb és komolyabb szabálytalanságok egész sorozatát tárták fel a magyarcsanádi községházán a szakértők, akiket az új polgármester, Farkas János bízott meg átvilágítással. Elődje, Guba István egyelőre nem kommentálta a vizsgálat eredményét.
Hódmezővásárhelyi illetőségű, de nem az ottani önkormányzathoz tartozó, megfelelő szakmai végzettséggel rendelkező szakértői csapat világította át nemrégiben a községháza elmúlt 2 éves működését – erősítette meg lapunknak Magyarcsanád jelenlegi, tavaly októberben megválasztott polgármestere, Farkas János (Fidesz). Megválasztásakor ígéretet tett arra, hogy rendet tesz a hivatalban. Most hozzátette: az átvilágítás nem irányult személy szerint senki ellen, de úgy gondolja, az új vezetés sikeres munkájának alapfeltétele a tiszta kiinduló helyzet.

Vannak csekély jelentőségű és szinte hihetetlen megállapítások is. Kiderült például, hogy kaotikus volt az iratok tárolása: még az előző testület által hozott, érvényes rendeletek sem kereshetők vissza, az anyakönyvi iratok egy részére pedig egy papírdobozban bukkantak rá. Nem találták meg az azóta megszűnt, Köveggyel és Királyhegyessel közös polgármesteri hivatal alapító okiratát. Arra sem derült fény, hogy a fenntartás költségeit a felek hogyan osztották meg. Nagy összegű helyiadó-hátralék gyűlt össze a vizsgált időszakban, ennek behajtásáért azonban nem tettek lépéseket, mi több, kedvezményeket is adtak egyeseknek – nem tudni, milyen alapon.

Farkas János lapunknak úgy nyilatkozott, amely területeken szabálytalan volt az eddigi gyakorlat, időközben kijavították. Most jogászokkal konzultál, hogy eldöntse, tegyen-e a súlyosabb ügyekben feljelentést. Megkerestük az ügyben Guba Istvánt is, aki a vizsgált időszakban Magyarcsanád polgármestere volt. Azt mondta, mivel még nem látta az elkészült jelentést, nem tud róla mit mondani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kocsmakönyvtár Földeákon

Ha azt mondja, könyvtárba megy, valószínűleg nem hazudik – még akkor sem, ha a földeáki Főtéri sörözőben köt ki az illető. Tovább olvasom