Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Kárászy Szilvia harangjátékot hoz

Makó - Az egy évvel ezelőtti szünet után most újra a városi sportcsarnok ad otthont a hagyományos makói újévi koncertnek. Az est sztárvendége Kárászy Szilvia zongoraművész lesz, aki harangjátékával is elkápráztatja az est vendégeit.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

Mint emlékezetes, egy évvel ezelőtt nem tudták megtartani az Erdei János nevét viselő városi sportcsarnokban a szokásos újévi koncertet, mert a katasztrófavédelem a West Balkán-tragédia miatt megszigorított tűzvédelmi előírásokra hivatkozva nem adott engedélyt a rendezvényre. Akkor a Hagymaházban, szűkebb közönség előtt játszottak a helyi magán-zeneiskola muzsikusai Csikota József karnagy vezetésével – most viszont újra a szokásos helyszínen kerül sor az újesztendőt köszöntő estre. Időközben ugyanis olyan füstelvezető rendszert szereltek fel, amelynek működése mellett egyszerre, egy időben már 630 főnél többen is lehetnek a csarnokban.

Kárászy Szilvia. Fotó: DM/DV
Kárászy Szilvia. Fotó: DM/DV

Az idei, szerda este 6-kor kezdődő koncert házigazdája a hagyományoknak megfelelően a magán-zeneiskola koncert-fúvószenekara lesz, Buzás Péter polgármester is itt mondja el újévi köszöntőjét, majd este 8-tól sor kerül az épület előtt a szokásos tűzijátékra. Az est sztárvendége Kárászy Szilvia lesz, aki festőként és zongoraművészként is ismert, de a Maros-parti városban mindenekelőtt harangjátékkal kápráztatja el a közönséget. Lapunknak azt mondta, több olyan zeneszámmal is készül, amelyet tőle ilyen formában most hallhat először a közönség – így például Vangelis vagy a Beatles egy-egy szerzeményét. Közös produkciója is lesz a makói együttessel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen jövő vár a makói hagymára?

Valószínű, hogy jövőre megkapja a hungarikum minősítést a makói hagyma, ez azonban a jövőbeni siker egyik eleme csupán. Tovább olvasom