Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Kártérítést kér a család

Kártérítést követelnek a rendőrségtől annak a földeáki asszonynak a hozzátartozói, aki nemrégiben a makói kapitányság épületében követett el öngyilkosságot. Az később derül ki, a rendőrség hajlandó-e peren kívül megegyezni. Ha nem, bírósághoz fordulnak – mondta el a család ügyvédje, Kotroczó Béla.

Kotroczó Béla ügyvéd kezében lapunkkal, amely az esetről tudósított. Fotó: Szabó Imre
Az egész várost felkavarta annak idején az a tragédia, ami pontosan egy hónappal ezelőtt történt Makón. Mint megírtuk, az asszonyt a Széchenyi téri Drogerie Markt üzletben érték tetten, amint illatszert próbált meg fizetés nélkül elvinni. Az üzletből a Makói Rendőrkapitányságra vitték át, ahol az előállító helyiségben rövid időre magára hagyták – ez idő alatt végzett magával, állítólag felakasztotta magát az övével. A rendőrséget információink szerint azért hívták ki, mert zavartan viselkedett, félő volt, hogy magában vagy másban kárt tesz; ezért is bilincselték meg.

Az asszony egyébként jómódban élt, lopásra nem volt rászorulva, és volt is nála annyi pénz, ami elég lett volna az áru kifizetésére. Különös magatartására talán az a magyarázat, hogy tavaly december óta depresszióval kezelték, és korábban is volt öngyilkossági kísérlete. A család ugyanakkor értetlenül áll a tragédia előtt: képtelenek felfogni, miért hagyták magára az asszonyt és miért nem vettek el tőle mindent, amivel öngyilkosságot követhet el. Az ügy körülményeit, az esetleges rendőri mulasztást a katonai ügyészség azóta is vizsgálja.

A rendőrség épületében történt az öngyilkosság. Fotó: Szabó Imre
A hozzátartozók jogi képviselője, Kotroczó Béla lapunknak úgy nyilatkozott: kártérítési igénnyel lépnek fel a rendőrségen. Az ügyvéd megerősítette információnkat, miszerint a katonai ügyészség vizsgálata még nem zárult le, úgy tudja azonban, hogy a mulasztás gyanúja három rendőrrel szemben már felmerült. Ez pedig szerinte megalapozhatja a kártérítési igényt. A család nevében először levelet fog eljuttatni a megyei rendőr-főkapitányságra, melyben kéri, hogy ismerjék el felelősségüket az ügyben, illetve peren kívüli megegyezést ajánl, ám amennyiben ezt a rendőrség elutasítja, pert fognak indítani.

Kotroczó Béla hangsúlyozta: a hozzátartozók szándéka nem az, hogy anyagi hasznot húzzanak a tragédiából, ugyanakkor az édesanya elvesztése nem csupán érzelmileg rendítette meg őket. Mivel gyakorlatilag ő intézte a tizenkét hektáros gazdaság ügyeit, az ő nevén futottak például a banki hitelek, a haláleset után sok kiadást, utánjárást kellett magára vállalniuk a hátramaradottaknak. Emellett természetesen – bár egy hozzátartozó halála nem fejezhető ki forintban – méltányos erkölcsi kártérítést is követelnek az átélt szörnyűségek miatt. Összességében többmilliós igényről lehet szó.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Tuczakov Szilvána őrnagy lapunk megkeresésére a következő nyilatkozatot küldte: „Tekintettel arra, hogy az ügyvéd levele a főkapitányságra ez ideig nem érkezett meg, erre reagálni jelen pillanatban nem áll módunkban. Az ügyben egyébiránt a vizsgálat a Katonai Ügyészségen folyamatban van, így álláspontunkat kialakítani is csak a vizsgálat eredménye ismeretében van lehetőségünk."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segélyt ígérő csalók

Rászoruló nyugdíjasoknak ígérnek ötvenezer forintos segélyt azok a csalók, akik a nyugdíjbiztosító… Tovább olvasom