Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Katasztrófavédelmi szerv lett a makói tűzoltóság

Makó - Elseje óta sok minden változott, azonban a parancsnok a régi maradt makói tűzoltó állomáson. Kisebb vízszállító autó, 8 áthelyezett tűzoltó, új szervezeti működés - ezt jelenti a helyi tűzoltóságnak a rendvédelmi szervek központi átszervezése.
Január elsején központilag átszervezték a tűzoltóságok, a polgári védelem és katasztrófavédelem szervezeteinek működését. A makói tűzoltóságon április elsején léptek életbe a helyi parancsnokságot érintő lényeges változások. A megye minden településén új parancsnokot választottak, kivéve Makót, itt Balogh Róbert maradt eddigi pozíciójában. Az új vezetés elsején lépett állományba, a régi tagokkal. A makói tűzoltóságról ugyanis az átalakítás miatt nem maradt senki munka nélkül, viszont 8 lánglovagot áthelyeztek - hatan Szegeden, ketten Hódmezővásárhelyen dolgozi majd ezentúl.

Így szervezték át a makói tűzoltóságot.
Videó: Makói VTV. 

Az év eleje óta a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezeti egységébe tartoznak ezentúl a katasztrófavédelmi egységeken túl a tűzoltóságok és a polgári védelmi szervek is. Megyei katasztrófavédelmi kirendeltségek alakulnak, a helyiek a tűzoltóságok lesznek a jövőben. A makói tűzoltóság, így mint helyi katasztrófavédelmi szerv működik ezentúl és az iparbiztonsági, valamint a hozzá tartozó hatósági és polgári védelmi feladatokat is ellátja a jövőben.

Olvasóink írták

  • 2. Egyolvasó 2012. április 05. 05:11
    „Eddig nem lehetett a fizetésüket, és más juttatásaikat piszkálni, nyirbálni, most, hogy átkerültek Sintér Sándor szárnya alá jönnek majd a megszorítások, pénz visszatartások.
    De mindig lesznek olyanok akik jól járnak ezzel a döntéssel, de hogy nem azok lesznek akik a tűzbe mennek értünk az is biztos.”
  • 1. makovaros 2012. április 04. 12:43
    „Remek ez vár az iskolákra is ha az államhoz kerülnek, miért nem lehetett a városnál hagyni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei aranyérmek a makói diákolimpián

Öt év után újra Makó adott otthont a szertorna országos diákolimpia döntőjének. A kétnapos rendezvényen számos csapat képviselte megyénket. Tovább olvasom