Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Kátyúkkal is küzd a csatornázó cég

Makó - A makói szennyvízcsatorna-beruházást végző társaság három brigádot bízott meg az úthibák javításával.
Úgy tűnik, érdemes szóvá tenni, ha az ember közlekedési nehézségekkel találkozik Makón a szennyvízberuházás következményeként, ami – természetes módon – a legtöbb helyen az aszfaltszőnyeg felbontásával jár. A napokban Baranyi Ferencné tette szóvá, hogy az Aradi utcai kerékpárút járhatatlan, mert minduntalan gödrök szakítják meg, mások arra panaszkodtak, hogy Gerizdes városrészben, főleg a Hunfalvy és a Kelemen László utcában vannak mély, sáros gödrök, amelyek a kocsik futóművét sem kímélik.

Az ideiglenesen helyreállított nyomvonalakon zúzott kövel próbál javítani a kivitelező. A szerző felvétele
Az ideiglenesen helyreállított nyomvonalakon zúzott kövel próbál javítani a kivitelező. A szerző felvétele

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
A panaszokról a kivitelezéssel megbízott Makó-OEK konzorcium projektvezetőjét kérdeztük. Pozsgai Péter úgy tájékoztatta lapunkat, hogy december 19-étől – a téli időjárás miatt – szünetel a csatornázás a városban, ugyanakkor az eddig megépített közműnyomvonalakon a csapadék és a járműterhelés hatására valóban előfordulnak süllyedések, kátyúk. A kivitelező három brigádot bízott meg, hogy szüntesse meg a fenti hibákat, amíg nem kezdik újra a csatornaépítési munkálatokat. A lakossági észrevételek, panaszok az önkormányzat, illetve a Makó és Térsége Szennyvízcsatornázási Társulat révén, mérnöki közreműködéssel kerülnek a konzorciumhoz. Minden beérkező panaszt kivizsgálnak, és a megsüllyedt, ideiglenesen helyreállított nyomvonalakra zúzott követ dolgoznak be, elhárítva ezzel az esetleges balesetveszélyt – tájékoztatott Pozsgai Péter.

Kíváncsiak voltunk, valóban dolgozik-e a brigád. Az Aradi utcában, ahol néhány nappal korábban mi is tapasztaltuk, hogy mély árkok szabdalják keresztbe a bicikliutat, most végig tudtunk kerékpározni, a korábban látott réseket feltöltötték. Jártunk a Kelemen László és a Hunfalvy utcában is. A sár néhol nagy volt, de az úton, ha óvatosan is, most végig lehetett menni. A sárral kapcsolatban egyébként megértést kért a konzorcium: mivel gyakorlatilag az egész város építési terület, a földmunkák jellegéből adódóan csapadékos időben ez velejárója a beruházásnak.

Olvasóink írták

 • 19. Poslabény 2013. január 30. 07:54
  „A csatornázó cég, az hozzáértő emberek hiányában a feladattal küzd!!”
 • 18. szentmiki 2013. január 29. 18:32
  „7. deszkás, hát nyáron nyugodtan alszom nyitott ablaknál :), de látom, pontosan tudod miről írtam...”
 • 17. sziszko72 2013. január 29. 12:04
  „A kátyúkkal nem a csatornázó cég küzd,hanem a lakosság...Elindul az ember valahová,A-ból B-be,szinte tervet kell készíteni,merre....,hogy ne legyen nyakig sáros...,illetve ha autóval megy,lehetőleg kár nélkül ússza meg.
  Búzás "úrról" meg annyit,hogy volt egyszer egy lakossági fórum,éppen a csatornázással kapcsolatban,kihasználtuk az alkalmat,hogy rákérdezzünk a Gerizdesi "platánfa" témára,a válasz:"Majd akkor foglalkozik a kérdéssel,ha ideköltözik"...Na ennyit erről,mennyire érdekli őt a mi problémánk...A lényeg,hogy azon a részen rendben van minden,ahol Ő lakik!”
 • 16. aplikation 2013. január 29. 10:24
  „Az a borzasztó az egészbe hogy évtized munkája pénze szervezése egy csapásra tönkre van téve, mit gondolnak ezek idejönnek valahonnan..egy csürhe és amit eddig fizettünk lakossági útépítésért, meg járdáért azt most az egészet egy tanyai dűlőút szintre lesüllyesztették
  Teljesen fel vagyok háborodva a helyre állításban nem hiszek mert a gyermek mesék az oviban vannak csak”
 • 15. janoka 2013. január 28. 18:58
  „Nevetséges az egész! Akinek felügyelni kellene az csak arra figyl meglegyn a pénz amit felvesz a semmiért.
  Balog Ádám utcán a ház falai is sarasak már , mert a kátyukból kifröcssenő sár a ház falán landól.Ez elég szűk utca miért nem egyirányú? Legalább még helyre állítják.
  A város utjai a tanyavilágra emlékeztet!”
 • 14. McWatt 2013. január 28. 09:35
  „A mostani kormány nem tökéletes, ez is hoz rossz döntéseket. Csak ok-okozati összefüggéseket kell keresni minden meghozott döntésük mögött. Más hibáit próbálják orvosolni több-kevesebb sikerrel.”
 • 13. pog 2013. január 28. 09:28
  „12-es a te jelenlegi pártod sem piskóta..semmi program, csak kapkodás és az állampolgárok toleranciájával való napi játék..”
 • 12. McWatt 2013. január 28. 09:18
  „Ja, és ezeket tessék szíves az egész országra vonatkozóan is visszavetíteni az elmúlt 10 év távlatában. Ugye-ugye? Aki kétszer is az Mszp-re szavazott, az most a kormányt hibáztatja, mert nem ismeri be, hogy ő nagyon rossz döntést hozott, amikor voksolt. Kényelmesebb a mostani kormányt szidni, mert miatta szenvedünk most. Pedig nem, hanem azok miatt, akik az elmúlt 10 évben tették tönkre az országot. Magunkba kell nézni, de azt egy primitív ember nem képes megtenni!”
 • 11. McWatt 2013. január 28. 09:11
  „Makón a fejlesztések pályázati pénzből és önerőből, illetve hitelből lettek finanszírozva, mint a fürdő- és a csatornaépítés. A következő ciklusban lehet nem Buzás lesz a polgi, és tuti, hogy a gyöpös makóiak szidni fogják majd az új polgármestert, mert új és nagyobb helyi adókra lesz szükség, hogy a vissza lehessen fizetni a hitelt, amit Buzás felvett a város nevére, megkapta zsebbe a kifizetett összeg 10%-át, a munkát meg szarul végeztette el. Engem a makóiak korlátoltsága is idegesít, hogy nem látják az összefüggéseket, az orruknál lehet őket vezetni, ahogy teszi Buzás velük, és hiába van képviselő-testület Makón, a fej az Buzás. És ő bizony "Fejenagy". A sár és lyukas olajteknő jussanak majd a makóiak eszébe, amikor azt emlegetik majd, hogy "Bezzeg Buzás tett valamit". Röhej.”
 • 10. Egyolvasó 2013. január 28. 06:58
  „A 2009-es szennyvízcsatorna átadása nagyon elcsúszott, de van egy olyan érzésem, hogy 2013-ban sem lesz teljesen kiépítve. Használatba pedig mikor vehetjük?? szerintem még a kivitelezők sem tudják, addig is fizetjük a talajterhelési díjat ha elszállítják a szennyvizet a háztól, igaz ez csak akkor kellene fizetni ha kiépített csatornahálózat lenne.”
 • 9. sauber 2013. január 27. 22:41
  „Röviden és tömören TRAGÉDIA az egész csatornázási és helyreállítási munkák.
  Ezért még fizetünk is keményen!!!!!!!!!”
 • 8. dara 2013. január 27. 19:40
  „Na és ez kit érdekel a városházán, most mikor lehet villogni mint a Páger gyűrűk évenkénti ura? Azután batyubál a vakítás menete. Ez kell nekünk nem holmi járhatatlan utak. Most nincs választás. Csak kreatívan a butítás útján.”
 • 7. deszkás 2013. január 27. 09:58
  „A vezető színe miatt <moderálva> a munka? SZENTMIKI! Te aki bíráltad más eszét téged se lopnak el az eszedért.”
 • 6. pog 2013. január 27. 09:03
  „ami itt a városban történt a csatornázás során egy átgondolatlan,felelőtlen szakszerűtlen munkálatoknak lehet minősíteni..az utak járhatatlanok tele15-25 cm mély lyukakkal ...mit tesznek ezért felelős vezető emberek..vagy csak a prémiumot veszik fel..szívesen kerékpároztatnám őket az elkészült szakaszon nap mint nap..és a város "nagy vezetői"mit szólnak az áldatlan állapothoz..vagy még mindig a jól megérdemelt prémiumot számolgatják..”
 • 5. nildi73 2013. január 26. 21:45
  „A Balogh Ádám utca 2-től a Nyizsnyai sarkáig is lassan járhatatlan lesz az utca.A felmart aszfalt között már nem fér el a személyautó kereke.Ha eső esik, nem látod hol a kátyú.Az eddig aránylag járható utcán még kerékpározni sem lehet!!!Lesz helyreállítás vagy javítgatás valamikor????”
 • 4. szentmiki 2013. január 26. 11:56
  „nos, ketteske, téged sem az eszedért fognak kiásni, ez a látvány beruházások kategória, több kárral, mint haszonnal. Hasonló színű vezetővel mint Szeged, hasonló szintű szervezéssel, az elvégzett munka minősége pedig szóra sem érdemes...”
 • 3. Francois 2013. január 26. 11:50
  „Egy kalap sza....r az egész munka, szedett vedettttttt társaságokkal, kíváncsi vagyok kaptak e már pénzt az alvállalkozók a konzorciumtól, mert novemberben már a sajtóhoz tévéhez akartak fordulni! :)”
 • 2. cindi 2013. január 26. 11:01
  „Valami oknál fogva nem a te eszedre bízták 1-eske. De tényleg borzalmas az utak állapota, eső után komoly kockázat autózni.”
 • 1. makovaros 2013. január 26. 10:48
  „Kíváncsi vagyok hogy milyen lesz majd a sávos helyreállítás, Bár eddig más munkákat elnézve nem nagy siker.
  Különösen tetszik a Juhász Gyula tér környéke ahol egy teljesen új utat bontottak szét másik oldalt leszakadt útszéle stb. Pedig szerintem az út mellet ott elfért volna a cső símán.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horgászközgyűlés Makón

Szombat reggel fél 9-től, illetve – határozatképtelenség esetén – 9 órától tartja múlt évi beszámoló közgyűlését a Makói Sporthorgászok Egyesülete. Tovább olvasom