Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Keczer Tamás 80 éves

Makó - A minisztériumot is megjárt makói pedagógust és oktatási szakembert, Keczer Tamást köszöntötte nemrégiben 80. születésnapja alkalmából a város polgármestere, Buzás Péter. Az ünnepelt jó egészségnek örvend, és nem tölti tétlenül napjait: ostorokat készít.
A most nyolcvanadik születésnapját ünneplő Keczer Tamásvallja: az, hogy nyugdíjas, nem foglalkozás, hanem állapot. Ha most megkérdezik tőle, mi a munkája, azt válaszolja: ostorkészítő – holott diplomás ember, mi több, pedagógiai életművéért megkapta a köztársasági bronz érdemkeresztet is.

Amikor Buzás Péterpolgármester felköszöntötte, természetesen szó esett az oktatásról is. Elhangzott, hogy jelentős részben neki köszönhető a makói iskolarendszer átszervezése, amelynek eredményeként a város oktatási intézményeit szerte az országban a legjobbak között jegyzik. Az ünnepelt azonban talán még szívesebben mesélt a karikás ostorokról.

Keczer Tamást Makó polgármestere is felköszöntötte nyolcvanadik születésnapján.
Keczer Tamást Makó polgármestere is felköszöntötte nyolcvanadik születésnapján.

Keczer Tamás gyermekkorában, a bogárzói tanyavilágban látott először ilyet. Kezdetben gyűjtötte, majd miután végleg nyugdíjba ment – azt követően, hogy a fortélyokba neves mesterek avatták be –, készíti a pompásnál pompásabb, tájegységi sajátosságokat magukon viselő darabokat. Egy-egy ostoron hónapokig dolgozik; műhelye és valóságos szerszámarzenálja is van. Ma mintegy 60 saját készítésű karikás ostor büszke tulajdonosa. Ezek közül jó néhányat kiállításon is láthattak az érdeklődők. Amire talán a legbüszkébb: egy palóc hagyományokat megörökítő karikás ostorát Brüsszelben, a magyar uniós elnökséget lezáró tárlaton is bemutatták hungarikumként.

Olvasóink írták

 • 4. Bábkacsa 2012. március 22. 13:28
  „Tiszteletem Keczer úrnak, sajnos én nem szívleltem!!!!”
 • 3. zoltanszabo 2012. március 22. 12:30
  „Két régi munkatárs a képen.
  Nekem sajnos negatív emlékem van rólla. Mikor még a makói okt.osztály vezetője volt. Volt egy munkahelyi vitám --persze hogy nem nekem adott igazat --ha nem a barátnőjének.”
 • 2. osikati 2012. március 22. 11:16
  „Gratulálok Tanár Úr!
  A legkedvesebb tanáraim között tartom Önt számon.A Juhász Gy. Tanárképzőn ismertem meg.A mai napig eszembe jutnak szállóigévé nemesült mondatai.Jó egészséget kívánok!Oskovics Kati Vhely”
 • 1. szentmiki 2012. március 22. 11:06
  „oszt nem vót kézné egy...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tökmagolaj Marosleléről

A végéhez közeledik a gazdainformációs központként is szolgáló tökmagolaj-mintaüzem építése Maroslelén. Tovább olvasom