Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Kék-sárga a vérük, senkitől sem félnek - mégis megszűntek

Kiszombor - Csütörtökön jelentették be, hogy megszűnik a Kiszombori KSK, azóta szinte mindenki erről beszél a faluban. Többen nem hitték el, amit hallanak. A fiúk törzshelyén jártunk- sorra érkeztek a játékosok és a falubeliek. Keserűen, szinte vigasztalhatatlanul vették tudomásul: tényleg vége.
„Már régóta benne volt a levegőben. Szomorú vagyok, hogy végül ide jutottunk, hogy be kellett jelenteni ország, világ előtt: megszűnt az a csapat, ami 4-5 évig bajnok volt. Most itt a vége." – nyilatkozta Madránszki Zoltán, a kiszombori futballisták edzője. „Szirbik Imre elnök úr vitte a vállán a csapat sorsát, amíg csak lehetett. Nagyon sok ember szívéhez nőtt a csapat, nagyon nehéz kimondani a végszót. Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki valaha is támogatta a fiúkat."

Megszűnt a Kiszombori KSK - GALÉRIA

Fodor Bálint a csapat vezérszurkolója, egyik fő támogatója megtörten mesélte, szinte a sírás kerülgeti. Még édesapja vitte ki élete első meccsére, a helyi focipályára, azóta jár ki szurkolni a fiúknak. Most 47 éves, vállalkozóként is támogatta őket. „Minden meccsen ott voltam, ha kellett idegenbe kísértem a csapatot. Az életem része volt a csapat. Indulót is írtunk. Így hangzik: Reszkessen az ellenfél, egy kiszombori sose fél. Csapatban az erő, Kiszombor a nyerő. Kék-sárga a vérünk, senkitől sem félünk. Meghalunk, ha kell, de sosem adjuk fel!"

Bálint hisz a folytatásban: „Szeretném, ha téli kupára összeállna egy kis csapat a játékosokból és játszana a Zombor. Hiszen, hogy mint a Főnix újjáéledhetünk egyszer. Szervezünk majd egy búcsú bulit, ahol elköszönhetünk egymástól."

Megszűnt a Kiszombori KSK - GALÉRIA

Fontos helyszíné alakult az Infúzió Söröző terasza. Ide járt a csapat a meccsek után, most sem volt kérdés hol a találkozási pont. Zoli és Bálint telefonja folyamatosan csörgött. Mindenki egyetlen kérdéssel kezdte: „Tényleg igaz a hír? Feloszlott a csapat?" Szőnyi Rudolf a söröző tulajdonosa elmondta: „Igyekszünk feldolgozni a történteket. Most már tudatosult bennünk. Reményt vesztettek, szomorúak vagyunk. A Zombor megjárta már a csúcsot is, ugyanezzel a vezetéssel. Nem tudtuk, hogy ekkora a baj. Akik komolyabban foglalkoztak a csapattal most mind itt vannak."

Sorra érkeznek a focisták, egymást váltják. Megbeszélik, kinek milyen terve van, ki hova igazol, hogyan tovább. Elkérik az orvosi papírokat, a hátoldalán az érvénytelen játékengedéllyel. Nagy a forgalom most a terasznál. Aki arra jár, odalép az edzőhöz, faggatózik: Tényleg vége? Mintha nem hinnék el.

Megszűnt a Kiszombori KSK - GALÉRIA

Botlik Bálint ’79 óta játszott a csapatban kisebb megszakításokkal. „Tavaly hívtak vissza játszani, mert nem volt elég játékos. Akkor álltam be újra. Ma többen is felhívtak telefonon, hogy megkérdezzék valóban jól hallották-e, hogy megszűnt a csapat. Amióta az eszemet tudom, itt mindig volt focicsapat."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díszpolgári címet kapott az előző palotai polgármester

Díszpolgári címmel ismerték el a csanádpalotai városnapon a korábbi polgármester, Perneki László életművét. Tovább olvasom