Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Kelkáposzta-főzelékes testületi ülés Makón

Makó - A leendő fürdő üzemeltetési költsége, a csúszó csatornaberuházás és az új játszóterek voltak a fő témái a szerdai makói – a polgármester szerint hétköznapi, amolyan kelkáposzta-főzelékes – testületi ülésnek. A képviselők gyorsak voltak: mintegy három óra alatt megtárgyalták a 31 előterjesztést.
A legtöbb vitát, hozzászólást a polgármesteri beszámoló váltotta ki szerdán a makói testületi ülésen. Buzás Péter mondandójában kitért a fürdőfejlesztésre, a csatornázásra és az új játszóterekre is.

Márton Imre (Fidesz) aziránt érdeklődött: mennyibe kerülhet majd az új fürdő üzemeltetése. A város első embere szerint nem sokkal lesz több, mint a jelenlegi létesítményé, amibe a város évente mintegy 120 millió forintot tesz bele. A polgármester bízik a sikerben, úgy véli, új iparág, a turizmus honosodhat meg a városban az élményfürdővel.

A fideszes Toldi János arra várt választ: mi lesz azoknak az 5-5 ezer forintoknak a sorsa, melyeket azok fizetnek be, akiknek elmaradásuk van, akik tartoznak a leendő csatornaprojekt kapcsán megalakult víziközmű társulatnak. Megtudhatta, hogy ez az összeg a behajtási költség, és tavaly összesen 9 millió forintos bírság folyt be az önkormányzat kasszájába. Méltányossági alapon ezt a pénzt nem lehet elengedni senkinek sem, mert az érintettek portája előtt ott lesz a csatorna csonkja, ezt bármikor be lehet kötni a hálózatba, így felértékelődik az ingatlan.

Még a kelkáposzta-főzelék is szóba került a városháza dísztermében. Ugyanis a fideszes Orosné Spáh Hedvig hozzászólásában méltatta Kovács László nyugalmazott testnevelő tanárt, aki állami kitüntetésben részesült, s a városnapi rendkívüli ülésen nem köszöntötték fel a többi kitüntetettel együtt. Buzás Péter erre azt válaszolta: csak azokat ismerhette el a város, akiknek a kitüntetéséről tudomásuk volt. Sajnos Laci bácsiéról nem értesültek. Így őt augusztus 20-án fogják felköszönteni. – De ha már a képviselő asszony ezt felvetette ezen a hétköznapi, olyan kelkáposzta-főzelékes ülésen, akkor én is szívből gratulálok Laci bácsinak – mondta a város első embere.

Játszótér

A  makói önkormányzat 90 milliós támogatásból és 10 milliós önerőből új játszótereket avatott a napokban. Ennek minden képviselő örült a szerdai testületi ülésen, de közülük néhányan azt szeretnék, ha ezeket mind körbekerítenék, ivókutat, vécét és több padot helyeznének ki a játszóterekre. Kiderült: ezek annyira megdrágították volna a beruházást, hogy kevesebb játszóteret lehetett volna kialakítani.

Olvasóink írták

 • 5. Kócos 2009. június 04. 09:46
  „Természetesen nem a déli órákban, hanem délelőtt - ebédig - vittem eddig. Te hogy gondolod? Hajnalban vagy napnyugtakor? Mert a többi időpontban egy meleg nyári napon elviselhetetlen fák nélkül. Egyébként a játszótér valóban nagyon szép, ezzel én is egyetértek!”
 • 4. greencat 2009. május 30. 21:53
  „Ugyan Kócos!! Csak van tán annyi eszed, hogy nem a déli órákban viszed a gyereked a játszótérre! A Víztoronynál nagyon jó és szép lett a játszótér, csak vigyázzanak is rá! A csúszdák elhelyezése tök jó!:)”
 • 3. lacipapa68 2009. május 28. 00:00
  „Gratulálok Laci bácsinak!Az egy dolog,hogy a kitüntetésről én csak most értesülök,de a város vezetőinek illett volna erről időben tudniuk.”
 • 2. Mignon 2009. május 27. 23:21
  „Tisztelt Polgarmester Ur!
  Mit jelentsen az, hogy "amolyan..."?

  En, igenis szeretem a kelkaposzta-fözeleket!!!!!

  Üdvözlet.”
 • 1. Kócos 2009. május 27. 22:05
  „A fürdő melletti, kellemes, árnyas fákkal körülvett játszótér helyett - a játékokat áthelyezték a víztorony mellé, ahol egyetlen fa, egyetlen árnyas hely sincs!!! Pont most, amikor az uv sugárzás olyan magas, hogy még árnyékban is meggondolandó, hogy kicsi gyerekeket kitegyünk a napfénynek!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száz platnin sütik a húst

Makó - Szombaton hetedik alkalommal ad otthont grillpartinak a makói Návay Lajos tér. Száz csapat… Tovább olvasom