Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Képviselő lett az igazgató

Vasárnap este egy webes probléma megoldása közben kapott SMS-t Almási Pál makói iskolaigazgató arról, hogy egyéni körzetében ő nyerte az önkormányzati képviselő-választást. A körzetében egyéni mandátumért indult két jobboldali polgármesterjelöltet is megelőzte.
Almási Pált munka közben érte a hír: ő nyert egyéni körzetében. Fotó: Frank Yvette
Vasárnap este egy webes probléma megoldása közben kapott SMS-t Almási Pál makói iskolaigazgató arról, hogy egyéni körzetében ő nyerte az önkormányzati képviselő-választást. A körzetében egyéni mandátumért indult két jobboldali polgármesterjelöltet is megelőzte. 2004-ben Az Év Embere címre jelölte a Frei-dosszié az informatikus tanárt, aki akkor nem nyerte meg az országos szavazást. A csatározásokban nem kíván részt venni – inkább jelképesen kér egy széket jobb- és baloldal közé.

– Márton Imre barátommal – egyéni képviselőként ellenfelemmel –, és nem mellesleg a Fidesz polgármesterjelöltjével beszélgettünk éppen jó múltkor a választásról, ő azt mondta: biztos, hogy én nyerek, én pedig meggyőződéssel állítottam neki: ő viszi el a legtöbb voksot. Imre tegnap jelezte: az ő tippje jött be, én meg hozzátettem: ezt magam sem gondoltam volna – mondta a Buzás Péter polgármesterjelöltet támogató Polgári Szövetség Makóért színeiben indult makói Almási Pál. Az Almási Utcai Általános Iskola igazgatója – saját bevallása szerint – nem követte a választási eseményeket, vasárnap éjszaka például sztoikus nyugalommal dolgozott az iskolai webrendszer problémájának kiküszöbölésén, amikor érdekes SMS-t kapott: ismerőse gratulált, hogy megnyerte a helyi választást.

– A kampányra különösebb energiát nem fordítottam, hiszen a munkám éppen eléggé leköt. A PSZM által központilag kiadott szórólapokat a családom terjesztette biciklivel. Persze, már ez is tanulságos volt, hiszen a família kerékpárparkja ebben a munkában tönkrement, így meg is van az egyik képviselői célkitűzésem: körzetem utcáit rendbe kell hozni – fogalmazott a képviselő, aki objektíven igen izgalmas választási versengés előtt állt az utóbbi hetekben, hiszen Márton Imre mellett egyéniben indult ellene Mágori Józsefné is, a Jobb Makóért Egyesület polgármesterjelöltje, akit a voksok számát tekintve így szintén maga mögé utasított.

A nagytáshoz kattintson a képre!
Az Európa-szerte példamutató és elismert informatikaoktatást fejlesztő munkájáért 2004-ben az Év embere címre is jelölték az igazgatót egy tévéműsorban, és végül majdnem ő nyerte a szavazást. Számára rendkívüli volt a vasárnap este, már csak azért is, mert rendszergazdaként az előző ciklusokban mindig ő felügyelte a szavazatszámlálási adatok internetes közlését. Most azonban – mivel érintett volt – otthon, és máson dolgozhatott, elmondása szerint a választási események miatt még nyugodtan aludt volna, ám más problémák miatt át kellett virrasztania az éjszakát.

– Furcsa egybeesés, hogy éppen most kerültem a testületbe, hiszen a következő hetekben fontos feladatot kell véghezvinni a városházán. Lassan évtizedes elvárás az eönkormányzat kiépítése, hiszen nonszensz, hogy még 2006-ban is papíron hordják a képviselők a testületi anyagokat. Hamarosan döntenek a város egy közel 300 milliós pályázatáról, aminek eredményeképp komputerizált lesz az egész előkészítési és döntési folyamat, képviselőként ennek a kiépítéséért sokat szeretnék tenni. Ám mivel sokan tudják rólam, hogy számos, rám haragvó mellett sok jó ismerősöm van jobb- és baloldalról egyaránt, ez is jelzi: nem kívánok a politikai csatározások részesévé válni. A testületnek az emberek érdekében kell döntenie. Éppen ezért jeleztem is a titkárságon: inkább adjanak egy széket a jobb- és a baloldal közötti folyosón a testületben, mert a feszültségek gerjesztésében én nem kívánok részt venni – összegezte a makói 5. számú választókörzet képviselője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buzás negyedszer nyert Makón

Békésen szavaztak tegnap a makóiak, a voksolást semmi nem zavarta meg. A részvétel itt is magasabb… Tovább olvasom