Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Keresik a Hagymatikum makettjének a helyét

Makó - Keresik fürdőben a helyét annak a makettnek, amelyet másfél éve készítettek az akkor még csak tervasztalon létező Hagymatikumról.
A fürdő előcsarnokában kellene elhelyezni a Hagymatikum makettjét – javasolta lapunknak egy makói amatőr fotós, Halasi Csaba. A makett másfél évvel ezelőtt készült el, alapterülete nagyjából másfélszer két méter, és az akkor még csak tervrajzokon létezett épületegyüttest ábrázolja – üvegvitrinben, különleges világítással, ráadásul úgy, hogy a kupolákat meg lehet nyitni, tehát az épületek belsejét is láthatóvá teszi. Most a polgármesteri hivatal aulájában tekinthető meg.

Halasi Csaba azt mondja, szerinte jobb helyen lenne a fürdőben: nemcsak érdekes élményt kínálna a vendégeknek, de segítené őket a tájékozódásban is. Hogy ötletének nagyobb súlyt adjon, a makettről készült fotókból egy kisfilmet is összeállított, amelyet a legnépszerűbb videomegosztó portálon is közzétett. Az elképzeléssel természetesen a fürdő vezetését is megkereste.

A Hagymatikum másfél éve készült makettje. Fotó: Halasi Csaba
A Hagymatikum másfél éve készült makettje.
Fotó: Halasi Csaba

A fürdő általános igazgatója, Rácz Mónika lapunknak azt mondta, nekik is eszükbe jutott a makett, amely egyébként a Fürdőfejlesztő Kft. tulajdonában van – az áthelyezésnek tehát elvi akadálya nem volna. Az előcsarnokban azonban nem merik felállítani: ott hétvégente több száz ember is összezsúfolódik egy időben, ráadásul méltó sem lenne a hely, sokan bizonyára a kabátjukat terítenék rá, vagy szatyrot, sporttáskát pakolnának a tetejére.

A Hagymatikum Fürdő Makett

Ettől függetlenül nem tettek le arról, hogy a fürdőben valahol kiállítják, és az ötleteket is szívesen fogadják, hová helyezzék el. Addig a városházán marad – ott is sokan meg tudják nézni.

Olvasóink írták

 • 16. kakukkfű 2012. február 06. 05:05
  „A kitartó türelem, és kitartás mindig kifizetődőbb volt, mint a kapkodó megfontolatlanság. További kitartást a többi kérés-kérdés megoldásához, valamint további újakat, amik a fürdőközönség javát szolgálják. Inkább ilyenekre van szükség, mint degradáló, ócsárló egyébként értelmetlen szavakra!”
 • 15. Pierre_Quatre 2012. február 04. 13:58
  „A reklámcélú felhasználást javaslókkal értek egyet, lehetne vinni minden nagyobb turisztikai kiállításra, hosszabb időre meg az Árkád, Csaba Center, a szegedi vasútállomás stb is jó lenne”
 • 14. triatlonos 2012. február 04. 12:33
  „Tisztelt Kakukkfű!
  Örömmel tapasztaltam, hogy a szerdai ismételt kérésem a fürdővezetőtől péntekre meghallgattatott. Ezt nevezik gyors reakciónak. Ez a sikerhez vezető út titka! A négy felvetésemből egy kipipálva, várom a további három kérdésemre a hasonlóan gyors választ. Üdv.”
 • 13. visszavágó 2012. február 04. 10:59
  „Szerintem is az ötlet jó! Az aula (recepció-fogadótér) meggondolandó,mert volt már olyan 7vége, amikor zsúfolt volt a belépőktöl! Kapkodni nem kell, de a marketing-felhasználásra is nagyon alkalmas, lásd, mikor Pesten mutatták be a BNV-n!!”
 • 12. kakukkfű 2012. február 04. 06:38
  „triatlonos: ajánlom elolvasni az újság többi, kapcsolódó cikkét is, például ezt:
  http://www.delmagyar.hu/mako_hirek/korabbi_nyitas_a_furdoben/2262474/
  Üdv.”
 • 11. scott1 2012. február 03. 07:59
  „Szerintem többcélúan is fel lehet használni! A fürdőben elhelyezve tájékoztató jellege van amellett, hogy azért látványosságnak sem utolsó, reklámértéket az Árkádba, a Plázába... kiállítva képvisel, esetleg utazási kiállításokon lehetne még a város "utazó nagykövete".”
 • 10. triatlonos 2012. február 03. 07:44
  „Tisztelt Hozzászólók!
  Mivel ez a csodálatos fürdő is egy vállalkozás, először az alapokat kellene tisztázni. Kinek? Mit? Mennyiért? szolgáltatok. A Mit és Mennyiért már tisztázott, de ez első kérdés a legizgalmasabb. Ha a makett a marketing része, akkor olyan helyre kell tenni, ahol a legtöbb vendéget Makóra csalhatja. Az ugye természetes, hogy Párizsban sem teszik ki az Eiffel torony makattjét a "Sanzel izére". Mivel Makó a " legprofibb" szakembereket alkalmazza, és gondolom, hogy meg is fizeti - mert máskülönben nem vállalták volna el - ezért biztos vagyok abban, hogy megtalálják a megoldást. Személy szerint engem, és a makóiakat sokkal jobban érdekli néhány téma, amit javaslok az általam nagyra becsült szerzőnek, ezek:
  1. Buzás és Mágoriné váltott-e éves bérletet? Bokros teendőik mellett hányszor élvezték ezt a csodát?
  A személyes példamutatás a legnagyobb reklám!
  2. Mivel a "du svájci" keményen támadta a tervet "betömték-e a száját" a látogatottsági adatokkal? Látod "kis buta" 1200 napi vendéget terveztünk, és már 1500 van! Valóban mennyien voltak eddig? Számszerűen! /bérletesek, gyógyászat, fizetős/
  3. Milyen változtatásokat terveznek a nyitvatartási idővel kapcsolatosan? 16 órás kezdés?
  4. Különösen érdekel a csodálatos szauna látogatottsága. Itt is a Kinek kérdés megválaszolása. MIért nem vonatkozik a szaunára a Makó Kártya? Azt mindenképpen fel kell fűteni, akkor is ha kevesen vannak.
  Ha ezeket a témákat körbejárta a szerző, akkor majd jönnek az érdekesebbek, addig is jó munkát, és sikeres kérdezést kivánok.”
 • 9. makovaros 2012. február 02. 20:15
  „Szerintem a fürdő alula nagyon jó. Városháza is jó olt. Bár mikor ismerősömmel elmentünk megnézni. akkor Még bedugva sem volt.(sőt még utána sem volt sokáig)) Amúgy nagyon szép az a makett.

  Off: makovaros01 az valaki más nem én :)”
 • 8. triatlonos 2012. február 02. 18:12
  „Olyan helyre kellene kiállitani, ahonnan a legtöbb vendéget várják. Ez lehet román vagy szerb város, vagy esetleg a Mórahalmi Fürdő előcsarnoka, ott mindig sok potenciális vendégjelölt van. Nógrádi biztosan örülne, és dobna is szinvonalon! A Városháza azért nem jó hely, mert az önkormányzati dolgozók már voltak a Hagymatikumban még a megnyitás előtt.”
 • 7. makovaros01 2012. február 02. 16:57
  „Lámpion ötlete sem rossz. Meghatározott periódusokban lehetne utaztatni a makettet, és úgy nyomatékosabb lehetne a marketingkampány.”
 • 6. mátka 2012. február 02. 15:31
  „amúgy az egész makettnek semmi értelme.Az egy másik munkafázis,periódus,másik terület eszköze,nem a marketingé.Ha azé lett volna,meglenne a helye..gyerünk az előcsarnokba vele. semmi haszna. Az épületet messziről ,egészben lenne jó látni. Azt meg úgysem lehet. Kis szűk utcákból vagy egy oldalról.Vagy az égből.Így legalább láthatják miben vannak ....”
 • 5. Csaby83 2012. február 02. 14:12
  „Köszönöm Sipi74!:))) Igaz ami igaz!:)”
 • 4. Sipi74 2012. február 02. 10:14
  „Egyetértek Csabyval!”
 • 3. Csaby83 2012. február 02. 08:39
  „Kizártnak tartom, hogy az előcsarnokban több száz ember összezsúfolódna egyszerre. Nem hinném, hogy egyszerre annyi ember akarna majd bejutni még nyáron sem! Szerintem tudnának az emberek vigyázni rá, hiszen tudnák ha tönkretennék akkor alaposan meg kellene fizetni a nagy értékű makettet. Ráadásul kamera is figyeli! Máshol is láttam már előcsarnokban kiállított üvegborítású tárgyakat, úgyhogy a fürdővezető meglátása helytelen. Nyugodtan ki lehetne az előcsarnokban állítani, hiszen odavaló! Aki tönkretenné,( bár egy ekkora csarnokban kétlem) az tartozzon anyagi felelősséggel! Egyébként én ahányszor láttam, mindig akad az előcsarnokban bőven a fürdő személyzetéből is aki figyelje! Tehát a makettnek a csarnokban van a helye!”
 • 2. mátka 2012. február 02. 08:16
  „az előző hozzászólónak igaza van abban,hogy nem a fürdőben kellene bemutatni a fürdő épületét. Az,hogy komoly reklámérték,az már közel sem biztos”
 • 1. Lámpion 2012. február 02. 08:07
  „A makettnek komoly reklámértéke van.
  Csábító.
  Ezért Szegeden az Árkádban kell elhelyezni, mert ott rengetegen látják.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépkorúakat köszöntöttek Makón

Három szépkorú makói lakost köszöntött a napokban a város. Egyikük, Margit néni állítja: a mindennapi ötperces tornának köszönheti jó egészségét. Tovább olvasom